Barak Bahar (©MN Press)
Barak Bahar (©MN Press)

Bahar otvorio dušu: Zemlja mi krvari, porodicu nisam video mesec dana, ali moram da donesem uspeh ovom klubu

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.11.23. | 15:47

Izraelski stručnjak nakon remija sa ekipom iz Bačke Topole nije izlazio pred javnost, ali se na današnjoj konferenciji dotakao aktuelnog momenta i planova koji se tiču bliske budućnosti

Kriza drma stadion Rajko Mitić proteklih dana, pa se nakon remija sa TSC-om ni meč sa Radnikom (subota, 18.00) ne dočekuje dočekuje sa potpunim spokojem i sigurnošću u povratak na pobednički kolosek. A okršaj četvrtog kola Lige šampiona sa Lajpcigom (utorak, 21.00) već kuca na vrata i predstavljaće ogledalo trenutnih mogućnosti srpskog šampiona na evrosceni.

Ali, dok ne prođe meč sa Surdiličanima, niko na Marakani neće biti u mogućnosti da se bavi pripremom meča sa nemačkim klubom, s obzirom da je imperativ u sutrašnjem meču u aktuelnom momentu daleko veći.

Izabrane vesti

Barak Bahar nakon remija sa ekipom iz Bačke Topole nije izlazio pred javnost, ali se na današnjoj konferenciji dotakao aktuelnog momenta i planova koji se tiču bliske budućnosti.

“Znam da ste bili razočarani što nisam došao na konferenciju nakon utakmice sa TSC-om. Naši navijači su bili u našoj svlačionici i želeli da razgovaraju s nama. Bilo je to iskren i važan razgovor, hteo sam da ih čujem i ispoštujem, potom sam razgovarao i sa upravom kluba. Želim da bude jasno, nikada ne bežim od pitanja i preuzimam odgovornost. Zato sam vas pozvao i došao da odgovorim na sva vasa pitanje. Razumem da svi žele bolje rezultate, očekivanja su velika. Svi želimo bolje rezultate, dobro smo igrali na pripremama i bili dobri na početku Mozzart Bet Superlige. Možda nismo bilo dovoljno skromni do sada”, rekao je Bahar Bahar.

Prilagođavanje na srpski fudbal je očigledno još u toku.

“Moram da priznam da mi je bilo potrebno vreme da shvatim ligu. To smo dobro platili tako što smo izgubili mečeve od Čukaričkog i Voždovca. Na tome smo dosta naučili i zajedno sa svojim stručnim štabom promenili smo način pripremu utakmice. Sada želim da pričamo o poslednje tri utakmice, zato što je u tim mečevima bila velika disproporcija u kvalitetu naše igre i rezultata. Znam da su rezultati najvažniji, ali i dalje verujem u svoj način igre, koji me je doveo ovde da budem trener Crvene zvezde. Izabrao sam četiri stavke, kako bih vam dokazao ono šta sam rekao: Protiv Javora smo imali 67 posed lopte, protiv IMT-a 64, a TSC-a 61. Ukupan procenat poseda u ligi nam je 65,8 procenata. U tri utakmice smo izveli 35 kornera, a protivnici samo 11. Što se tiče šuteva - protiv Javora 30, pritiv IMT-a 23, toliko i protiv TSC-a. Protivnici samo 17. Poslednja Stavka je možda i najvažnija, tiče se šansi koje smo trebali da iskoristimo (xG). Ovo pokazuje da smo morali da damo više od šest golova, a primimo manje nego što smo primili. Naravno, bićete u pravu ako kažete da su to samo brojke i statistika. Znamo da je najvažnija tabela, gde je Zvezda druga sa šest bodova zaostatka. Ali mi verujemo, ukoliko zadržimo ovakvu statistiku i pristup igre, uz male dorade, da ćemo doći do željene igre i rezultata”.

Baharu se u zvezdaškoj javnosti s vremena na vreme zamera da nije maksimalno posvećen ekipi, ali to demantuje.

“Moja zemlja krvari, moja porodica je kod kuće, nisam je video više od mesec dana. Govore da moja glava nije tu, ali želim da budem jasan: Apsolutno sam posvećen, fokusiran i prisutan ovde. Što se mene tiče, moram da donesem uspeh ovom klubu, moj stručni štab I ja radimo 24/7, fokusirani, dolazimo rano, odlazimo kasno. Znamo koliko ovaj klub svima znači”

Takođe, postoji i teorija koja kaže da veliki broj stranaca ne doživljava klub onako kako bi trebalo da bude.

“Imamo veliki broj stranaca, svi su oni dobri fudbaleri, posvećeni, vredni, isto kao i domaći igrači. Imamo veliki tim, dobru svlačionicu i energiju, ako neko kaže da to nije istina - budite sigurni da blefira. Svi smo smo tu zajedno, igrači stručni štab i uprava – ovaj klub ima sjajnu budućnost”, poručio je između ostalog Bahar.


tagovi

FK Crvena zvezdaBarak BaharMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara