‚Marko Gobeljić (Star sport)
‚Marko Gobeljić (Star sport)

Bahar presekao: Marko Gobeljić odlazi iz Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 21:12

Trener ne računa na dugogodišnjeg prvotimca

Posle Milana Borjana, “seču” novog trenera Crvene zvezde Baraka Bahara nije “preživeo” ni dugogodišnji prvotimac Marko Gobeljić, saznaje Mozzart sport.

On danas nije bio u protokolu za prijateljsku utakmicu protiv Borca, a ranije nije bio ni na stadionu u Užicu. Pre meča je izraelski stručnjak obavio razgovor sa Gobeljićem u kojem mu je otvoreno rekao da ne računa više na njegove usluge.

Izabrane vesti

Bahar je Gobeljiću rekao da neće putovati na pripremni turnir u Sankt Peterburgu koji se održava od 2. do 12. jula i na kojem će rivali biti domaći Zenit, turski Fenerbahče i azerbejdžanski Nefči. Iako je igrao u prvom Baharovom meču na klupi Crvene zvezde u test utakmici protiv odabrane selekcije Užica i čak se upisao i u strelce, Gobeljić nije zadovoljio kriterijume novog stratega crveno-belih.

Gobeljić ima još godinu dana ugovora sa Crvenom zvezdom i sada je na klubu da odredi pod kojim uslovima je slobodan u izboru nove radne sredine.

U Crvenu zvezdu je došao iz kruševačkog Napretka u leto 2017. godine kao vezni igrač, ali se vremenom kod Vladana Milojevića profilisao u univerzalca koji je pokrivao obe bekovske pozicije, a najčešće na desnoj strani. Uz pomenutog Borjana i Milana Rodića je bio igrač sa najdužim stažom u timu i učestvovao je u osvajanju svih šest uzastopnih titula prvaka države, kup trofejima i evropskim uspesima. Za klub sa Marakane je u ovih šest godina odigrao 188 utakmica, postigao 11 golova i upisao 25 žutih i šest crvenih kartona.

Najveću minutažu je imao kod Vladana Milojevića, a zanimljivo je da je na debiju prptiv Florijane zaradio crveni karton. Na početku je minutažu uglavnom dobijao sa klupe, ali je u drugoj Milojevićevoj sezoni dobar deo mečeva odigrao kao starter, od čega tri u Ligi šampiona. Stekao je veliko poverenje Milojevića i njegovog stručnog štaba, a kasnije i novog šefa Dejana Stankovića. Sve do meča u Bragi kada je napravio penal posle kojeg jedno vreme nije dobijao šansu. Kod prethodnog trenera Miloša Milojevića je na početku bio standardan ali je u drugom delu sezone izgubio mesto u timu. Sada je Barak Bahar ipak presekao da je posle šest godina završena misija Marka Gobeljića na Marakani.


tagovi

Marko Gobeljić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara