Maurisio Pelegrino (©AFP)
Maurisio Pelegrino (©AFP)

Baija bez trenera brani minimalac, Pelegrino ništa ne rizikuje

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 22:15

Noćas na programu prva dva revanš susreta osmine finala Kopa Sudamerikane

Dva argentinska tima noćas u različitom raspoloženju iščekuju revanš mečeve osmine finala Kopa Sudamerikane. Dok je Union protiv brazilske Baije prinuđen da juri zaostatak od jednog gola (0:1) iz prvog meča, Velez brani dva pogotka postignuta u Buenos Ajresu protiv kolumbijskog Deportvo Kalija (2:0).

Program otvaraju Union i Baija, koji se bore za proboj u četvrtfinale u kojem će rival biti pobednik još jedne bitke između Argentinaca i Brazilaca, između Defense i Hustisije i Vaska.

Izabrane vesti

Da bi sačuvao svoje najbolje resurse i potražio reakciju na večerašnjoj utakmici strateg Uniona Huan Manuel Azkonzabal je u subotu ostavio gotovo sve prvotimce van protokola meča protiv Rasinga za petu, pretposlednju, rundu argentinskog Liga kupa, koji je sada dobio ime Kup Dijego Maradona. Možda je očekivao lakši susret protiv rivala koji je već eliminisan i koji je izgubio sve četiri prethodne utakmice. Ako je to bila računica, na kraju je bila pogrešna. Izgubio je sa 1:0. Tako je propustio mogućnost da izbori plasman u narednu fazu kolo pre kraja. Na taj način Union će imati odlučujuću utakmicu protiv Atletiko Tukumana, lidera grupe i već zagarantovanog u sledećoj fazi.

Sa druge strane, Baija nije iskoristila ligaški duel za odmaranje aduta. I pored toga, nije postigla pozitivan rezultat u Seriji A. U subotu je poražena kod kuće sa 3:1 protiv Sao Paula. To je bio drugi uzastopni poraz u prvenstvu, pošto ga je u prethodnom kolu pobedio Red Bul Bragantino, u gostima, 4:0. Sa 28 bodova pao je na 13. mesto na tabeli. Za duel u Santa Feu gosti neće moći da računaju na trojicu prvotimaca, koji su zaraženi virusom korona, baš kao i trener Mano Menezes.

Drugi meč programa Kopa Sudamerikane igra se u Kaliju, gde Deportivo čeka Velez. Argentinci su izgradili prednost u Buenos Ajresu i uradili ono čemu su se nadalli, da daju više od jednog gola i da ne prime nijedan. Na ovaj način će imati daleko jače uporište u Kolumbiji kada budu branili stečeno. Pobednik dvoboja suočiće se u četvrtfinalu sa boljim iz duela između Universidad Katolike iz Čilea i River Plejta iz Urugvaja.



Poslednji test pre obaveza u Kopa Sudamerikani Deportivo je završio neuspehom. U subotu je tim Alfreda Arijasa igrao sa La Ekuidadom u revanšu četvrtfinala plej-ofa Kolumbije, gde je posle remija izborenog u gostima (1:1) poražen u svom domu 0:1. Bila je to peta utakmica zaredom za Deportivo Kali bez pobede. Serija uključuje dva remija i tri poraza i uključuje ranu eliminaciju u Kolumbijskom kupu.

Uprkos dobroj prednosti izgrađenoj u prvom meču, Velez Sarsfild je odlučio da ne rizikuje. Na teren je Maurisio Pelegrino, nekadašnji defanzivac Valensije i Liverpula, poslao rezervni tim protiv Himnasije La Plate minulog vikenda, u susretu u okviru 5. runde prve faze Kupa Dijega Maradone. Strategija je završila porazom kod kuće 0:1. To je zakomplikovalo ekipi situaciju u borbi za plasman, pošto je El Fortin pao na treće mesto u Grupi 6.


KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, REVANŠI



Utorak

23.15: (1,88) Union Santa Fe (3,30) Baija (4,10) /prvi meč 0:1/

Sreda

01.30: (2,10) Deportivo Kali (3,25) Velez (3,35) /prvi meč 0:2/

23.15: (1,35) Lanus (4,80) Bolivar (7,50) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

01.30: (1,40) Independijente (4,30) Feniks (7,50) /prvi meč 4:1/

01.30: (2,65) Uankajo (2,95) Kokimbo (2,75) /prvi meč 0:0/

23.15: (2,70) Union La Kaljera (2,90) Junior (2,75) /prvi meč 1:2/

Petak

01.30: (1,47) Universidad Katolika (4,00) River M. (4,50) /prvi meč 2:1/

01.30: (2,55) Vasko (3,00) Defensa i Hustisija (2,80) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaUnion Santa FeVelez SarsfildBaijaDeportivo Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara