Fudbaler Sport Resifea Santijago Treljez (Foto: Reuters)
Fudbaler Sport Resifea Santijago Treljez (Foto: Reuters)

Baija probudila uspavanog lava i zakomplikovala borbu za opstanak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 03:38

Brazil, Serija A: Sport Resife pobedom nad direktnim rivalom u borbi za opstanak zadržao šanse da preživi u eliti

Važan meč odigran je na Kosta Karvaljo stadionu. Domaćin je uhvatio poslednji voz za opstanak u elitnom rangu, ostaje samo pitanje da li će ostati u njemu do poslednje stanice. Fudbaleri Sport Resifea savladali su Baiju u 33. kolu Brazileiraa pred svojim navijačima i tako značajno poboljšali šanse da i naredne sezone budu deo elitnog ranga - 1:0.

Nije i dalje opstanak u rukama Leaa. Posle osmog trijumaf u sezoni prišao je večerašnjem rivalu na tri boda, ali i dalje ima dve utakmice manje od Baije. U crvenoj zoni su i Trikolori iz Salvadora, ali su propustili priliku da iz nje isplivaju. Atletiko Gojanense je prvi iznad crte, sa tri boda više od Baije i šest od Sport Resifea. Ali večerašnji rivali se sigurno neće predavati.

Izabrane vesti

To su pokazali i u međusobnom okršaju. Svesni da im do kraja sezone samo pobede igraju u borbi da ne padnu u provaliju. Igralo se prilično otvoreno, bez zadržavanja na sredini terena, ali su obe ekipe bile prilično nestrpljive. Gorele su u želju da prečicom dođu do daha, na kraju su fudbaleri Baije izgoreli. Domaćin je sredinom drugog poluvremena pronašao put do protivničke mreže i tako upisao zlata vrednu pobedu.

I dalje je pred Sport Resifeom težak zadatak. U četiri poslednja kola gostuje Sao Paulu, ali i prežaljenom Šapekoenseu. Dočekuje dva daleko kvalitetnija rivala: aktuelnog šampiona Flamengo i finalistu Kopa Sudamerikana - Atletiko Paranense. Mora da nadoknadi šest bodova i da se nada neuspesima pomenutih timova (Baija, Atletiko Gojanense) koji su ispred.


Večeras su i jedni i drugih mahom pretili udarcima van kaznenog prostora. Bili su ipak golmani Sport Resifea i Baije često pred velikim izazovima. Na kraju je čuvar mreže Lavova Mailson imao jednu odbranu više. Njegov kolega sa druge strane terena nije uspeo da odbrani pokušaj domaćih igrača u 67. minutu.

Izgubio je jedan od fudbalera Baije loptu na sredini terena i pukla je kontra. Odlično su je istrčala trojica domaćih igrača, a u gol pretvorio Paulinjo. Namestio se na udarac i opalio sa ivice kaznenog prostora. Golman gostiju Danilo Fernandes je bio nemoćan. Vrlo precizan i dovoljno snažan šut rezerviste (na teren ušao samo pet minuta ranije), koji daje nadu Sport Resifeu da može da napravi čudo.

BRAZIL 1 – 33. KOLO

Utorak

Atletiko Paranaense – Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Zaračo 45/

Gremio – Bragantino 3:0 (3:0)

/Souza 5, Silva 34, Žonata Robert 38/

Sreda

Amerika Mineiro - Atletiko Gojanense 0:0

Kujaba - Internasional 1:0 (0:0)

/Elton 69pen/

Santos - Šapekoense 2:0 (1:0)

/Marinjo 28pen, Giljerme 84/

Fortaleza - Seara 0:4 (0:2)

/Lima 14, Vinisijus 45+1, 86, Gonzalez 90+3/

Četvrtak

Žuventud - Fluminense 1:0 (1:0)

/Mendeš 18/

Palmeiras - Sao Paulo 0:2 (0:1)

/Sara 24, Lusijano 61/

Flamengo - Korintijans 1:0 (0:0)

/Enrike 90+4/

Petak

Sport Resife - Baija 1:0 (0:0)

/Paulinjo 67/



tagovi

Brazilska Serija ASport ResifeBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara