Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Bajer ne zna sa rivalima iznad sebe, Dortmund iz dva šuta na tri boda od Bajerna

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 19:28

Milioneri na BajAreni ostvarili važnu pobedu i uključili se u šampionsku trku, ligaški prvenac Adejemija

Dok minhenski Bajern počinje da se suočava sa sve ozbiljnijom krizom, Borusija Dortmund se trećom pobedom u nizu ponovo uključila u šampionsku trku!

Sve se više na delu pokazuje da Bajer ne može ili jednostavno ne ume da igra protiv klubova koji su na tabeli iznad, jer ako izuzmemo trijumf nad Menhengladbahom, u poslednje vreme igrači Ćabija Alonsa dobijali su uglavnom protivnike iz donjeg doma. Dortmund je uspeo da zaboravi na krizu sa kojom se izgleda definitivno raskrstio po povratku Bundeslige, jer su u tri utakmice uzeli maksimalnih devet bodova!

Izabrane vesti

Nisu Milioneri igrali spektakularan fudbal, štaviše, Bajer je obletao oko šesnaesterca gostiju svih 90 minuta, ali je ekipa Edina Terzića iz dva šuta stigla do isto toliko golova i važne pobede – 2:0 (1:0). Nekada je potrebno i malo sreće da bi se došlo do uspeha, a Dortmund sada ima sve predispozicije da se zaista uključi u trku za titulu. Naravno, pod uslovom da zadrži trenutnu formu i ne dozvoli Bajernu da se odlepi previše.

Osim pobede, možda najvažniji momenat utakmice za goste jeste ligaški prvenac Karima Adejemija u dresu kluba za koji je potpisao letos sa etiketom naslednika Erlinga Halanda. Nije se dosad proslavio Adejemi i dosta se mučio ne samo da zatrese mrežu, već i da se uopšte nađe na terenu, pošto mu je ovo bila tek 14. utakmica za Dortmund. Ovo je bila situacija koju nije mogao da promaši. Julijan Brant poslao je dobar centaršut za Sebastijana Alea koji je odbrani Bajera prodao “lažnjak“ i ostavio Adejemija potpuno samog. Gol možete pogledati OVDE.

Bajer je najbolji fudbal utakmice igrao na otvaranju drugog poluvremena, ali ni tada nije uspeo da pronađe šifru za odbranu Dortmunda. Gosti su se odlično branili i kada su odbili početni udar, Džud Belingem je iskočio u prvi plan i zatresao mrežu uprkos tome što su dvojica protivničkih igrača pokušali da ga izblokiraju. Belingem i Brant su odigrali dobar dupli pas, a mlada engleska superzvezda našla se na pravom mestu da zakuca loptu u mrežu. Na kraju se piše autogol Edmunda Tapsobe pošto se na usporenom snimku videlo da je skrenuo loptu sa putanje. Gol pogledajte OVDE.

Bajerovi igrači su kipteli od besa zbog svih propuštenih šansi, ali nisu im vredeli svi pokušaji da materijalizuju veći posed i nekoliko dobrih šansi. Sada ostaje da se vidi – koliko daleko može Dortmund? Možda i najveća mana ovog kluba prethodnih sezona bio je nedostatak pravog golmana, mada Gregor Kobel sve više pokazuje da je doneo ozbiljan kvalitet. Triling Džan – Ozdžan – Belingem uliva sve više sigurnosti, uz adekvatan miks snage i iskustva, dok je povratak Alea u napad definitivno osvežio ekipu. Prisustvo Humelsa i Rojsa koji sa klupe donose kvalitet ostavlja nadu da Dortmund možda može i do titule...

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Petak

Lajpcig - Štutgart 2:1 (1:0)

/Soboslaj 25 i 55 - Fuhrih 68 pen/

Subota

Frajburg – Augsburg 3:1 (2:1)

/Gregorič 13, Heler 30, Lajnhart 85 – Beriša 29/

Herta – Union Berlin 0:2 (0:1)

/Duki 44, Seguin 67/

Hofenhajm – Borusija Menhenhladbah 1:4 (0:2)

/Bebu 80 - Hofman 12, 37, Štindl 83, Volf 90+1/

Majnc – Bohum 5:2 (3:0

/Li 1, Vidmer 17, Onisivo 38, 57, 88 – Kunde 70, Mašović 72/

Verder – Volfzburg 2:1 (1:0)

/Filkrug 24 pen, 77 – Paredes 90/

Bajern – Ajntraht 1:1 (1:0)

/Sane 34 – Kolo Muani 69/

Nedelja

Šalke - Keln 0:0

Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)

/Adejemi 33, Tapsoba 53ag/



tagovi

Džud BelingemKarim AdejemiEdmund TapsobaBorusija DortmundBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara