Patrik Šik slavi gol (©reuters)
Patrik Šik slavi gol (©reuters)

Bajer sklopio pakt sa Đavolom: Ponovo bio na konopcima i ponovo okrenuo! Titula sve bliža

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.03.24. | 17:14

Kakav meč u Leverkuzenu, Patrik Šik postaje talisman

Reći će neko da ima Bajer ima devet života, a njeni fudbaleri neviđenu sreću u nekim utakmicama, ali i ta sreća treba da se zasluži! A, zaslužuju je samo najhrabriji, što ove sezone Bajer Ćabija Alonsa to definitivno jeste!

Može biti da je sreća, možda su se zvezde tako poređale, možda Bajerovi fudbaleri imaju i pakt sa Đavolom...sve su ovo zaslužili jer smo konačno dobili klub spreman da stane na putu Bajernovoj fudbalskoj autokratiji u Bundesligi. Ponovo je Bajer bio na konopcima, baš kao nedavno protiv Karabaga u revanš susretu osmine finala Lige Evrope i ponovo su okrenuli i dobili! Ovog subotnjeg popodneva Alonsova kaznena ekspedicija skratila je muke Hofenhajmu u pobedi koja bi mogla da bude i ključna pred finiš šampionske trke - 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Teško da su u Bajeru mogli da zamisle lepši poklon za Uskrs. U petak je Ćabi Alonso prekinuo medijsku tišinu i potvrdio da su spekulacije tačne, da ostaje na klupi Aspirindžija i posle leta. Nešto više od jednog dana kasnije, Bajer je nastavio impozantnu seriju i još ne zna za poraz NI U JEDNOM TAKMIČENJU! Bajer se posle ranog vođstva Hofenhajma dugo mučio da pronađe pukotinu u odbrani i stigne bar do boda, umesto toga je za tri minuta okrenuo utakmicu naopačke i stigao do tri boda koja bi mogla i te kako da imaju psihološki jak uticaj na rasplet sezone.

Verovali ili ne, ovo je Leverkuzenu 39. utakmica zaredom u kojoj ne zna za poraz. Sve zahvaljujući pogocima Roberta Andriha u 88. (gol pogledajte OVDE) i Patrika Šika u 91. minutu (gol pogledajte OVDE). I sve to posle artiljerijske paljbe koja je na kraju jednostavno morala da probuši čak i tvrdi Hofenhajm. Kada su shvatili da je đavo odneo šalu, fudbaleri Bajera podigli su nivo borbene gotovosti na maksimum i krenuli na sve ili ništa, što im se na kraju isplatilo. U završnih petnaestak minuta utakmice zabeležili su čak 12 udaraca ka golu Hofe i pogodili dva puta.

-------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

-------------

Kada Robert Andrih postigne gol, to mora da bude neka drama. Bilo je tako protiv Štutgarta u Kupu, onda i protiv Majnca kada je direktno njegov pogodak doneo tri boda, a danas je pokrenuo lavinu koja je progutala Hofenhajm. I to vrlo brzo. Jer, samo što se krenulo sa centra, gosti su ponovo morali da vade loptu iz mreže. Strelac je ovog puta bio Patrik Šik koji sve više postaje talisman ove ekipe, nešto poput Šinđija Okazakija u šampionskoj sezoni Lestera! Dva puta je nedavno tresao mrežu Karabaga za prolaz u četvrtfinale Lige Evrope, danas je pogodio u još važnijoj utakmici, za pobedu koja bar trenutno daje 13 bodova prednosti.

Ovo su veliki dani za Bajer. Pune tribine BajArene dočekale su Ćabija Alonsa aplauzima, da zajedno proslave veliku odluku Španca, ali je žurku u 33. minutu prekinuo Maksimilijan Bajer. Bila je to prva i jedina prilika za goste u celoj utakmici. Gol pogledajte OVDE.

Leverkuzen je sve to naplatio sa kamatom, jer je brzo postalo jasno da je daleko superiorniji od rivala, samo su nedostajali golovi da to potvrde. I stigli su, u pravom trenutku.

Dok nije pukao čep, ozbiljno se ispromašivao domaćin. Inkapje, Virc, Frimpong, Grimaldo i Šik su u razmaku od dvadeset i kusur minuta bili neprecizni, mada je i golman Hofenhajmov golman Oliver Bauman bio kao hobotnica sa hiljadu pipaka. No, i on je na kraju morao da popusti...

Bajerov san se nastavlja! Istovremeno, Lajpcig sve više rizikuje da ostane bez plasmana u Ligu šampiona. Posle remija bez golova sa davljenikom Majncom, Borusija Dormtund ima šansu, doduše protiv Bajerna u derbiju, da preotme četvrto mesto i pita se u poslednjih sedam kola oko toga kod koga će da ode poslednja karta za elitno takmičenje.

Lajpcig ovo sebi nije smeo da dozvoli. Rasipanje ključnih bodova moglo bi da se završi odlaskom u Ligu Evrope, a klub iz Saksonije je po svim merilima trebalo da dobije. Bilo je očigledno da je samo pitanje momenta kada će Lajpcig da povede, ali su igrači Majnca ostali dovoljno smireni da izdrže. Lajpcig je propustio suviše dobrih prilika. I golman Robin Zentner je uradio briljantan posao na gol liniji.

BUNDESLIGA - 27. KOLO

Subota

Borusija Menhengladbah – Frajburg 0:3 (0:1)

/Gregorič 7, Rol 47, Doan 57/

Bajer Leverkuzen – Hofenhajm 2:1 (0:1)

/Andrih 88, Šik 90+1 – Bajer 33/

Ajntraht – Union Berlin 0:0

Lajpcig – Majnc 0:0

Verder Bremen – Volfzburg 0:2 (0:1)

/Lakroa 45+4, Majer 84/

18.30: (1,45) Bajern (4,80) Dortmund (6,50)

Nedelja

15.30: (1,80) Augzburg (3,60) Keln (4,60)

17.30: (1,27) Štutgart (6,25) Hajdenhajm (9,50)

19.30: (1,70) Bohum (3,60) Darmštat (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Patrik ŠikBajer LeverkuzenRobert AndrihHofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara