Brais Mendez
Brais Mendez

Bajern 22: Roka zapakovan, Mendez opcija C

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 17:14

Niko Kovač voli kad u timu ima mlađe igrače

Zna fudbal, to nije sporno. Ali kad je dolazio iz Ajntrahta u Bajern mnogi su bili skeptični, jer Niko Kovač do prošle sezone nije vodio baš najveće asove. I bilo je tu sporenja sa nekim zvezdama bavarskog tima. Možda i zbog toga, Kovač nije odustao od filozofije da svaki klub treba da u sastavu ima dovoljno mladalačke energije, pa se sada piše o interesovanju giganta iz Minhena za dvojicu 22-godišnjaka iz Španije.

Prvi je navodno već završen. Madridska Marka javlja da je dolazak Marka Roke več gotova stvar, pošto će Espanjol prihvatiti obeštećenje od 40.000.000 evra za zadnjeg veznog Marka Roku, koji bi na Alijanc arenu trebalo da stigne umesto Rodrija, pošto je on izabrao Mančester Siti.

Izabrane vesti

Međutim, osnovni problem Bajerna i dalje su naslednici Frenka Riberija i Arjena Robena. Ideja sa Lerojom Saneom po svemu sudeći je propala, Usman Dembele će postati realna opcija samo ako Barselona iz Pari Sen Žermena vrati Nejmara, a to više ne izgleda tako sigurno. Dolazak Frenka Lamparda na klupu Čelsija doveo je pod znak pitanja i transfer 18-godišnjeg Kaluma Hadson-Odoija koji sada pregovara o ostanku u Londonu.

 A i svakako fale dvojica, ne jedan.

Potraga se nastavlja, a Kiker navodi da je usmerene ka Galiciji. Reč je o još jednom 22-godišnjaku, mada je Brais Mendez 1997. godište, ali je, pošto je rođen u januaru, samo dva meseca mlađi od Roke. Pride i jeftiniji, jer u njegovom ugovorom sa Seltom stoji i klauzula od 25.000.000 evra za obeštećenje. To nije problem za Bajern.

Bild ipak piše  da je Mendez preko menadžera ponuđen Bavarcima, ali da u Minhenu još nisu sigurni da je to pravi izbor. Kovač jeste za mlađe igrače i širi izbor. Sportski direktor Hasan Salihamidžić još se ne oglašava, mada se pretpostavlja da će prvo sačekati da vidi kakva je situacija sa Saneom, Odoijem i Dembeleom. Mendez je tu svakako najlakši ulov.

Podsetimo, igra na desnom krilu i prošle sezone je na 32 takmičarske utakmice postigao šest golova i imao sedam asistencija u Seltinom dresu. U novembru je debitovao za reprezentaciju Španije postigavši pobednički gol u sudarus a Bosnom i Hercegovinom (1:0).

(FOTO: Reuters(


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara