Bajern doveo zlatnog dečka nemačkog fudbala – na pozajmicu

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.01.20. | 17:05

Ako bude zadovoljio, ostaje na Alijanc Areni

Samo nekoliko sati pošto je završen dolazak Alvara Odriozole kojim bi trebalo da se zatvori deficitarni desni odbrambeni bok, u Bajernu je dogovoren još jedan transfer. Ali, o njemu se s razlogom manje priča, jer nije u pitanju posao za prvi, već za mladi tim i eventualno budućnost.

Vest da je Bajern angažovao klinca na pozajmicu zvuči prilično zanimljivo, a još kada taj dečko dolazi i Ajaksa dobija posebnu težinu. Talentovani Nikolas Kin je u nemačkom klupskom fudbalu, ipak, odavno poznat zbog ranijih zasluga. Naime, 20-godišnji Kin je prošao Lajpcigovu školu fudbala, a u Ajaksu je od 2018. godine, kada je stigao za 2.000.000 evra. U holandskoj omladinskoj ligi skupio je 17 utakmica, uz tri gola i dve asistencije, a zanimljivo je da je krilni ofanzivac osvajač prestižne nagrade Fric Valter za najboljeg nemačkog omladinca za 2019. godinu. Jutros je prošao medicinske preglede, ali sada je transfer papirološki završen i čeka se samo zvanična potvrda Bajerna.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Kin će narednih šest meseci provesti na pozajmici kako bi se stručni štab Bajerna uverio da li je talenat vredan ulaganja. Ako prođe, izvesno je da će ostati. Kako mu ugovor s Ajaksom ističe u junu 2021. godine, Bajern ne bi trebalo da ima velikih problema da Kina otkupi. Iako, kako se navodi, u ovom trenutku ne postoji opcija obavezne ili prava kupovine.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara