Bajern hoće drugog Realovog beka, otvara se mesto za povratak Hakimija u Madrid

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 11:23

Sevilja i Ateltik Bilbao takođe zainteresovani

Bajern je baš rešio da desnog beka dovede iz Real Madrida. Posle Ašrafa Hakimija koji igra kao pozajmljen fudbaler Reala u Dortmundu, Bavarci su se sada zainteresovali za Realovog rezervnog beka Alvara Odriozolu.

Pre nekoliko dana je postao javan interes Bavaraca da sledećeg leta dovedu Ašrafa Hakimija koji odrađuju drugu sezonu na pozajmici u Borusiji Dortmund i igra sjajno. Ipak, male su šanse da će Marokanac obreti u Minhenu. Iako i Borusija želi da ga otkupi, najverovatnije će se vratiti u Madrid gde će se boriti za mesto startera sa Karvahalom. Čak i ako se ne vrati u Real, verovatnija opcija je da će ga otkupiti Borusija pre nego da će preći u Bajern. Igrač je obećao klubu iz Dortmunda da ima prednost u razgovorima o otkupu u odnosu na Bajern. Naravno, ako se ne vrati u Madrid što je njegov glavni cilj.

Izabrane vesti

A s obzirom da Zinedin Zidan ima jako lepo mišljenje o Hakimiju, da ga je gurnuo u prvi tim i po odlasku iz kluba ga savetovao ga ode u Borusiju po iskustvo i minutažu, dobro obavešteni izvori u Madridu pišu da će Hakimi od naredne sezone dobiti pravu šansu kod Zizua. Boriće se za mesto startera sa Karvahalom, deliti minutažu sa njim i u dogledno vreme ga zameniti na desnom boku s obzirom da je mlađi sedam godina.

To znači da visi Alvaro Odriozola. On je došao u Real u leto 2018. kada je Zidan napustio kormilo kluba. Plaćen je Real Sosijedadu 30.000.000 evra plus 5.000.000 kroz bonuse kao jedan od najvećih talenata španskog fudbala i budući desni bek reprezentacije. Igrao je kod Lopetegija i Solarija, upisao 18 mečeva kod njih dvojice u prvoj szeoni i još četiri po dolasku Zidana, a onda se povredio i nestao iz tima. Ove sezone je kod Zidana odirgao tek pet utakmica, a često nije imao mesta ni na klupi.

Španski mediji Kope i Marka javljaju da je Odriozola na prodaju na kraju sezone, a nemački Bild javlja da je Bajern ozbiljno zainteresovan jer mu je potrebno rešenje na desnom boku posle prekomande Kimiha u vezni red. Španski mediji pišu da su za Odriozola zainteresovani Sevilja i Atletik Bilbao, ali da oni nemaju velike šanse ako se Bajern ozbiljno uključi u priču. A deluje da će biti tako. Bavarcima je interesantan i Nelson Semedo iz Barselone, ali njegova cena je previsoka i Katalonci ne žele da ga prodaju.

Sve ukazuje na sceanrio u kojem Real vraća Ašrafa Hakimija, Bajern dovodi Alvara Odriozolu, a kratkih rukava u igri velikana opet ostaje Borusija Dortmund koja će morati da traži novog desnog beka.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara