Marsel Gaus (©Reuters)
Marsel Gaus (©Reuters)

Bajern i Ajntraht su izbačeni, neka se spremi Menhengladbah

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.12.23. | 23:13

Maleni Sarbriken u četvrtfinalu Kupa Nemačke udara na Koltove

Trećeligaš Sarbriken je hit ovogodišnjeg Kupa Nemačke. Maleni klub iz Sarlanda, nemačkog Krima (OVDE pročitajte sjajnu priču o ovom klubu) izbacio je u prethodnim rundama veliki Bajern iz Minhena i Ajntraht iz Frankfurta, a žrebom je odlučeno da će u četvrtfinalu na svom terenu da dočeka Borusiju Menhengladbah.

Zanimljivo je da se među osam timova koji će se boriti za trofej čak četiri člana Cvajte. U borbi za polufinalu igraće Herta i Kajzeralsutern, dok u preostala dva četvrtfinalna para se sastaju Bajer Leverkuzen – Štutgart i Sankt Pauli – Fortuna Diseldorf.

Izabrane vesti

Na prvi pogled lider Bundeslige, sjajni Alonsov Leverkuzen je prvi favorit za trofej. Utakmice su na progamu 30. i 31. januara, kao i sedam dana kasnije. Polufinale je na progamu 2. i 3. aprila, dok je finale rezervisano za Olimpijski stadion u Berlinu 25. maja naredne godine.

Nijedna od ovih osam timova nije osvojio pehar u Kupu Nemačke već 26 godine. Poslednji kome je to uspelo od četvrtfnalista ovosezonskog najmasovnijeg takmičenja bilo je Štutgart u prošlom milenijumu, 1997. godine.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA NEMAČKE

Sarbriken – Borusija Menhengladbah

Herta – Kajzerslautern

Sankt Pauli – Fortuna Diseldorf

Bajer Leverkuzen - Štutgart


tagovi

Kup NemačkeSarbrikenBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara