Bajern iz Slovenije

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.19. | 14:40

Aktuelni šampion dodatno se pojačao pred novu sezonu slabljenjem konkurenata

Počeli su Rusi, Rumuni, Česi, Danci i Bugari, na red su došli i Slovenci. Upućeni kažu - Maribor gotovo sigurno šampion. 

Maribor je prošle sezone u svojim redovima imao najboljeg strelca lige Luku Zahoviča (18 pogodaka), do kraja maja privoleli su Ljudskom Vrtu Roka Kronavetera iz Olimpije za džabe (17 golova na 25 utakmica) i najboljeg igrača prošle sezone Rudija Požeg Vancaša kojeg su platili Celju 450.000 evra. Dakle, aktuelni šampion, pored činjenice da je proteklu takmičarsku godinu okončao devet bodova ispred konkurencije, dodao je u svoje redove najkvalitetnijeg igrača ljutog rivala i najboljeg fudbalera lige. 

Izabrane vesti

Maribor ima veoma jaku ekipu počevši od gola do same navale. Kenan Pirić je najbolji čuvar mreže u ligi, dok je odbrana možda najslabija tačka tima, ali je za slovenačke uslove i te kako kvalitetna. Ljubičasti su prošle sezone imali problema sa veznim redom, nedostajalo je kreativnosti, ali očekuje se od akvizicija da poprave ovaj segment igre. Što se tiče samog napada, u centru navale ostaje Luka Zahovič, dok će Požeg Vancaš verovatno dejstovati po levoj strani, a Kronaveter kao ofanzivni vezista, koji se, sudeći po pripremnim utakmicama, veoma dobro uklopio u ekipu. 

Ako uzmemo sve ovo u obzir, postavlja se samo pitanje - ko će biti iza Maribora? 

Na prvi pogled deluje da će Olimpija završiti druga, ali treba očekivati veliki pritisak Domžala koji je doveo neka zanimljiva pojačanja iz slovenačkog prvenstva i okoline. Golman Grega Sorčan došao je iz Gorice koja je ispala i definitivno će biti veliko pojačanje među stativama, zadnji vezni Marko da Silva bio je jedina svetla tačka Krškog prošle sezone, a stigao je i Josip Ćorluka iz Širokog Brijega tako da nije nerealno da završe ispred Olimpije koja je ostala bez najboljeg igrača Kronavetera. Boje Domžala brani i nekadašnji defanzivac Partizana Branko Ilić

Kada je reč o borbi za opstanak, Triglav bi najmanje trebalo da se brine, s obzirom da poseduje mnogo talentovanih igrača - Luka Čadež je jedan od najvećih talenata Slovenije, povezivao se i sa Liverpulom, a za veoma talentovane važe i Egzon Krijeziju i David Tijanić. Aluminij bi trebalo da ima više glavobolja po pitanju opstanka, kao i novopečeni prvoligaši Bravo i Tabor Sežana. Za razliku od Brava, Sežana je bila veoma aktivna na tržištu, među čijim akvizicijama je i nekadašnji napadač Crvene zvezde Predrag Sikimić. Tu su i Marko Ristić (igrao za Slobodu iz Užica) i Lazar Milošev (Dobanovci).

Barem kada su golovi posredi, Prva liga Slovenija je jedna od najinteresantnijih u Evropi sa preko tri pogotka u proseku po meču te imajte taj podatak na umu prilikom sastavljanja tiketa. 

SLOVENIJA 1 - 1. KOLO: 

Subota

18.00: (2,55) Tabor Sežana  (3,15)  Aluminij (2,70) 
20.15:  (1,33) Maribor  (5,00)  Triglav (7,75) 

Nedelja

17.45:  (4,50) Bravo  (3,50)  Olimpija (1,75) 
19.00:  (2,05) Celje  (3,25)  Mura (3,50) 
21.00:  (1,70) Domžale  (3,60)  Rudar Velenje (4,70) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara