Bajern izbombardovao Verder, ali brine zbog Manea; Sosina levica je pravo čudo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.11.22. | 22:33

Gladbah ponovo mala maca van svog Borusija parka...

Polako dolaze stvari na svoje mesto u Bundesligi. Union, očekivano, tone, Dortmund se, očekivano, sapliće, Bajern se, očekivano penje i počinje da pravi razliku. Najnovija žrtva desetostrukog uzastopnog šampiona je Verder - 6:1. Ali i pored novog ubedljivog trijumfa, petog u nizu, Julijan Nagelsman ima razloga za brigu. Baš kao i čitav Senegal. Jer na 13 dana do početka Mundijala Sadio Mane se povredio. Detalja još nema. Radi se o kolenu, međutim koliko je teško znaćemo u narednim danima. Brine to što se iskusni napadač spustio na travu bez nekog naročitog kontakta. E sad, može biti da je izmenu tražio samo iz predostrožnosti...

U senci te situacije iz 20. minuta, kada je Mane napustio teren, ostaje izvanredna partija Seža Gnabrija. Brzonogo krilo očito izlazi iz dauna u kojem je već duže vreme. Najavio je bolje dane još na Nou Kampu u onom slavlju protiv Barse (3:0), a evo večeras het-trikom pokazao da se vratio na velika vrata. Na radost armije navijača Bajerna; na radost Hansija Flika.

Izabrane vesti

Džamal Musijala postigao je novi gol. Njime je u 6. minutu domaćin načeo goste iz Bremena, a 19-godišnja zvezda potvrdila da je u ovom trenutku broj jedan među tinejdžerima fudbalske elite. U strelce se upisao još jedan junoša - Matis Tel, zatim Leon Gorecka, i Antoni Jung za Verder.

Momci Ole Vernera nisu promenili pristup u odnosu na bilo kog drugog rivala. Došli su u Minhen da igraju fudbal i pošteno, ali teško stradali. Koprcali su se, doduše, u uvodnih dvadesetak minuta. Njihova akcija za 1:1 zaista zaslužuje sve pohvale i čitak je rukopis upravo mladog stručnjak Verdera.

Delovalo je da bi ekspresno izjednačenje moglo da poremeti Bajern, pogotovo dok su svi zabrinuto gledali ka Maneu koji sedi na zemlji i drži se za koleno, međutim ispostavilo se da je to ustvarilo bilo pogonsko gorivo za domaćina.

Čak ni promašeni penal Erika Maksima Čupa Motinga (na 1:1) nije sputao bavarsku silu...

U samo pet minuta Jirži Pavlenka vadio je loptu iz mreže. Dva puta Gnabri i jednom Gorecka. Sve je bilo rešeno u 28. minutu - 4:1.

Srpski reprezentativac Miloš Veljković zamenjen je na poluvremenu.

A u Štutgartu se igralo 98 minuta. Prilično neverovatno za nemačke prilike, gde sudije umeju da odsviraju kraj u 90:00! I upravo je poslednji šut na utakmici bio vredan novog trijumfa Švaba. Pogađate, servirao ga je Borna Sosa i ta njegova čudesna levica.

Osma asistencija u sezoni! Jedan od najproduktvnijih defanzivaca u 'ligama petice', bez svake sumnje.

Bio je korner, Kostas Mavropanos se našao na pravom mestu u šesnaestercu Herte i nije bilo spasa za golmana Kristensena - 2:1. Prethodno je domaćinu prednost doneo Seru Girasi, dok je Dodi Lukebakio poravnao rezultat. Berlinci su užasni gosti i to bi moglo skupo da ih košta...

A ništa bolji van svog stadiona nije bolji ni Menhengladbah. Štaviše. Ždrepci nemaju nijednu pobedu na strani, a žele u Evropu?! E pa, teško će to ići. Večeras u Bohumu četa Danijela Farkea nije bila ni blizu pobede. Antvi Ađeji i Filip Hofman postigli su dva gola u razmaku od četiri minuta i potpuno paralisali Gladbah.

Alesan Plea uspeo je smanji rezultat u 62. minutu, vremena je bilo dovoljno da gosti dođu makar do boda, ali nisu uspeli ni pravu šansu da stvore.

Osam minuta pre kraja Rami Bensebajni je dobro skočio, izjednačio na 2:2, no ispostavilo se da je asistent Jonas Hofman loptu primio u ofsajdu...

BUNDESLIGA – 14. KOLO

Utorak

Volfzburg - Dortmund 2:0 (1:0)

/Van de Ven 6, Nmeča 90+1/

Bajern Minhen - Verder Bremen 6:1 (4:1)

Musijala 6, Gnabri 23, 28, 82, Gorecka 26, Tel 86 - Jung 10/

Bohum - Borusija Menhengladbah 2:1 (2:0)

/Antvi Ađeji 8, Hofman 12 - Plea 62/

Štutgart - Herta 2:1 (1:1)

/Girasi 3, Mavropanos 90+8 - Lukebakio 19/

Sreda

18.30: (3,35) Keln (3,50) Leverkuzen (2,25)

20.30: (1,95) Ajntraht (3,70) Hofenhajm (4,10)

20.30: (1,80) RB Lajpcig (3,70) Frajburg (5,00)

20.30: (3,60) Šalke (3,50) Majnc (2,15)

20.30: (1,58) Union Berlin (4,20) Augzburg (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaSadio Mane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara