Bajern Minhen - vrhovni simbol fudbalske moći

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 13:28

Bavarski velikan održao generalnu Skupštinu pred blizu 2.000 članova...

Dan nakon devete pobede u sezoni i izbijanja na prvo mesto na tabeli - makar do večeras, dok Leverkuzen ne odigra svoj meč - Bajern Minhen je održao redovnu godišnju Skupštinu kluba.

Mada je poslednjih nedelja bilo puno spekulacija oko klime u klubu, medijskih napada na Tomasa Tuhela usled već dva izgubljena trofeja (DFB kup i Superkup), odnosno neubedljive igre u većini mečeva, čelnici kluba poručili su sa govornice u BMW parku da je Bajern savršeno stabilan:

Izabrane vesti

"Naš klub nalazi se tamo gde mu je mesto - na samom vrhu. Sportski, ekonomski, socijalno i u svakom drugom smislu", izjavio je predsednik Herbert Hajner.

Tomas Tuhel često je bio meta kritika javnosti, činilo se opravdano, međutim od članova Skupštine, njih skoro 2.000 dobio je aplauz prilikom ulaska u salu, čime je jasno stavljeno do znanja da i pored svih problema i nedostataka u igri ima punu podršku.

Nakon što je verifikovana odluka da Jan Kristijan Dresen bude unapređen sa pozicije finansijskog u generalnog direktora (čime je Oliver Kan i zvanično dobio naslednika), armija navijača imala je priliku da sazna da je klub fiskalnu godinu završio s rekordnim obrtom od 882.000.000 evra, te da je članstvo postalo rekordno na evropskom nivou.

Bajern se ponosno pohvalio da na dan 12. novembar 2023. godine ima čak 316.000 navijača s plaćenom članarinom!

Takođe, Bajern je jedan od retkih klubova na svetu koji svaku godinu završava u finansijskom plusu. U ovoj će čista dobit biti tri puta veća nego u prošloj - skočiće sa 17.100.000 evra, na 54.500.000.

Predsednik Hajner pohvalio je košarkašku sekciju i činjenicu da je imala tri predstavnika na letošnjem Svetskom šampionatu, podvukavši kako je pri kraju izgradnja najmodernije sportske hale na svetu, vredne 150.000.000 evra, a u kojoj će pored košarkaša igrati i hokejaši - Red Bul Minhen.

Sve to Bajern je uspeo da izvede ne podigavši nijedan kredit?!

Kada su konačni ciljevi Fudbalskog kluba u pitanju, novi generalni direktor Dresen kazao je, aludirajući na ispadanje iz kupa u Sarbrikenu, da ne znači svaki poraz krizu i jasno poručio:

"Domaća titula i put u London, to je ono što hoćemo. Učinićemo sve da stitgnemo do finala Lige šampiona koje se iduće godine igra na Vembliju".

I kao zaključak: I kad ne dominira na terenu kako smo navikli, na svim drugim frontovima Bajern je svetska sila svoje vrste. Nema većeg simbola moći na fudbalskim meridijanima.


tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara