Karim Adejemi (AFP)
Karim Adejemi (AFP)

Bajern počeo da dela: Prva runda pregovora sa Adejemijem, cena preko 30.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 18:09

Otac mladog fudbalera Abija Adejemija i konsultatnt Tomas Solomon sastančili danas sa čelnicima Bavaraca u Minhenu

Kako je Kinglsi Koman počeo da odugovlači sa potpisom novog ugovora, Bajern se ekspresno okrenuo napadaču koji ne krije želju da se vrati u klub u kojem je fudbalski stasavao kao klinac (2010-2012). Karim Adejemi ima ugovor sa RB Salcburgom do 2024. godine, ali prema najnovijim informacijama nemačkog Skaja, ne treba da čudi ukoliko ga već od januara ili najkasnije predstojećeg leta budemo videli na Alijanc areni.

Naime, Bavarci su ekspresno ušli u pregovore sa ocem tinejdžera Abijem Adejemijem i konsultantom Tomasom Solomonom. Njih dvojica su tokom dana bili gosti u Zebener štrase, a veruje se da je reč o prvoj rundi pregovora. Bajern nije jedini interesent, tu su još Lajpcig, Dortmund i Liverpul, ali jasno je da od nemačkih klubova malo ko može da bude ozbiljna konkurencija, naročito zbog jasnog stava Adejemija da jednog dana želi da postane deo bavarske mašinerije.

Izabrane vesti

Informacije Skaja, poklapaju se sa sveopštom klimom koja je prethodnih dana vladala u nemačkim medijima, a tiče se pisanja o Bajernovom pojačavanju ativnosti u slučaju "Adejemi". Uvek je za najveći nemački klub važilo nepisano pravilo - kada Bajern nešto želi, on to i uzme.

Za Adejemija će najverovatnije morati da izdvoji između 30.000.000 i 40.000.000 evra iako je tržišna vrednost 19-godišnjaka procenjena na 20.000.000. Po vokaciji je klasičan špic, nije mu strana ni igra na krilnim pozicijama, a veruje se da je Bajern po kupovini spreman da ga ostavi godinu dana na pozajmici u redovima austrijskog šampiona.


tagovi

Bajern MinhenKarim AdejemiRed Bul Salcburg

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara