Bajern potvrdio transfere Kutinja i Kizansa! Poznate su i cifre...

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.19. | 08:55

Bavarci završili s akupovinama

Centralni vezni i dva krila. Pozicije koje je Bajern jurio mesecima i za koje je postojala gomila kandidata. Od Rodrija i Marka Rokea za ovu prvu ulogu, do Sanea, Bergvajna, Zijeha, Hadson Odoija, Dembelea, Karaska, Perišića, Kutinja za ovu drugu.

Sinoć je potera završena, Bajern je nekoliko minuta posle ponoći i zvanično saopštio da je postigao dgovor oko transfera Filipea Kutinja i Mikaela Kizansa.

Izabrane vesti

Posle dolaska Perišića, Kutinjo je drugo pojačanje na krilnoj poziciji čime su konačno dovedene zamene za Riberija i Robena. Obe na pozajmicu. Kizans iz Menhengladbaha je pojačanje u veznom redu koje se dugo tražilo.
„Mogu da potvrdim da smo Rumenige i ja prewthodnih dana boravili u Barseloni gde smo sa klubom, igračem i njegovim agentom usaglasili sve detalje. Ostalo je još samo nekoliko detalja, kao što su lekarski pregledi i potpis ugovora“, rekao je sinoć Bajernov sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Nemački klub, a n tamošnji mediji nisu objavili detalje dogovora, ali zato je u Kataloniji sve obelodanjeno. Dobro obavešteni lokalni dnevnik Sport otkriva da će Bajern za jednogodišnju pozajmicu Kutinja platiti čak 20.000.000 evra što je čini jednom od najskupljih pozajmica u istoriji fudbala. Takođe, Bavarci će na sebe preuzeti kompletnu godišnju paltu Brazilca koja iznosi 13.500.000 evra. I na kraju sezone će imati opciju da ga otkupe za 120.000.00 evra čemu se Barselona iskreno nada s obzirom da ga je toliko platila Liverpulu.

BAJERN MINHEN OSVAJA BUNDESLIGU - KVOTA 1,35

Brazilac je odbio transfer u PSŽ i da bude deo trampe za Njemara jer je bio uvređen takvim ponašanjem Barselone i više mu se išlo u Bajern. Bavarci su posle inicijalnog interesovanja sačekali nekoliko nedelja da Barsa pregovara sa Svecima i kada nije došlo do pomaka u razgovorima oko Nejmara, iskoristili su svoju šansu.

Dolascima Perišića i Kutinja, Bajern je rešio upražnjene poziciji nastale odlascima Robena i Riberija, ali to ne znači da je odsutao od prve želje Leroja Sanea. Nemac iz Mančester Sitija ostaje glavna meta za naredna dva prelazna roka i Bajern že nastaviti da radi na njegovom transfera. Čak je spreman da ga dovede i povređenog ako Siti spusti cenu. Podsetimo, Sane je bio blizu prelaska u Minhen, a onda se povredio u meču Komjuniti Šilda. Koliko je ljut na Siti, govori informacija da je odbio Sitijeve savete i preporuke o procesu rehabilitacije i da se na svoju ruku leči kod Bajernovog doktroa.

U sencu Kutinjovog transfera je ostao potvrđeni dolazak 20-godišnjeg francuskog veziste Mikaela Kizansa iz Borusije Menhengladbah. Maldi francuski vezista je iznenada postao meta Bavaraca i juče je i definitivno postignut dgovor. Bajern će za Kizansa paltiti oko 10.000.000 evra.
„On je veliki talenat koji ima ogromne kvalitete u kontoli lopte. Mislim da će vrlo brzo skrenuti pažnju na sbe jer ima odličnu tehniku, vrhunski mentalitet i sjajnu levu nogu. On je igrač u kojem ćemo uživati u budućnosti“, rekao je Hasan Salihamidžić.

Dolazak Kizansa bi mogao da znači i odlazak Renata Sančeza koji je nezadovoljan trenutnom ulogom u timu.

Kutinjo se danas očekuje u Minhenu, a u ponedeljak bi mogao da bude i zvanično promovisan. Kao i Kizans. Bajern je njihovim dolascima završio letnji šoping na fudbalskoj pijaci.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara