Daglas Kosta (Foto: Reuters)
Daglas Kosta (Foto: Reuters)

Bajern se odrekao Daglasa Koste, on istog dana promovisan u Gremiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.05.21. | 21:40

Brazilac i Portugalac nisu ispunili kriterijume sportskog sektora Bavaraca

Daglas Kosta i Tijago Dantas napustili su Bajern, saopštio je nemački klub dodavši da je sa fudbalerima uspostavljen sporazum o prevremenom raskidu saradnje.

Kosta, koji je u Minhen stigao na pozajmicu iz Juventusa uz opciju otkupa, odigrao je ove sezone 20 zvaničnih duela, ali je zbog zdravstvenih problema od februara van stroja, što je u velikoj meri uticalo na utisak koji je ostavio u nemačkom klubu i konačnu odluku. Samo nekoliko sati posle zvaničnog rastanka, Kosta je promovisan kao pojačanje u Gremiju, klubu u kojem je i napravio prve seniorske korake. Vezni fudbaler će u novoj sredini provesti narednu sezonu, nakon čega mu ističe ugovor sa Juventusom te će kao slobodan igrač moći daizabere naredni izazov.

Izabrane vesti

Za razliku od Brazilca, talentovani Portugalac period u Minhenu proveo je uglavnom uz drugi tim Bavaraca te je minute upisao na dva meča za najkvalitetniji tim, dok je u konkurenciji rezervista odigrao sedam utakica, a učinak koji je imao nije bio dovoljan da ubedi čelnike Bajerna da otkupe njegov ugovor od Benfike.

"Daglas Kosta i Tijago Dantas ovojili su šampionsku krunu sa nam ove sezone i obojici želimo da se zahvalimo i poželimo im sve najbolje u budućnosti", istakao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić prilikom ozvaničenja rastanka.

Klub će osim pomenutog dvojca u narednom periodu napustiti i David Alaba, defanzivac koji kao slobodan igrač napušta Alijanc Arenu.


tagovi

Daglas KostaTijago Dantas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara