Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Bajern smekšao ili mu je mrgud dosadio: Levandovski može da ide za 35.000.000, čeka se Barsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 14:31

Ne vole Nemci kad ih neko ucenjuje

Kada su pre nekoliko nedelja pitali sportskog direktora Hasana Salihamidžića o mogućnosti da Robert Levandovski zaista ode u Barselonu, on je bio jasan: “Definitivno mogu da precrtam njegov odlazak ovog leta”. Međutim, kada ga je Bild sada kontaktirao s istim pitanjem, odgovor je bio drugačiji: “Razgovaraćemo”.

Ta promenu u raspoloženju nije slučajna. Dobro obavešteni Bild piše da je upravi kluba dojadilo da gleda 33-godišnjeg Levandovskog kako se svako malo duri. Do sada su u Minhenu kategorički odbijali da pričaju o rastanku, ali nakon poslednjih Levinih “bisera” počeli su da se premišljaju.

Izabrane vesti

Svi nemački mediji su primetili da je Levandovski na proslavi titule u restoranu Roka Rivijera sve vreme bio sa porodicom, dok za saigrače nije odvojio ni minut vremena. U klubu su takvo ponašanje protumačili kao način da pokaže da mu se ide u Barselonu. Imao je on takvih izleta i ranije. Bilo je dovoljno samo da se pojavi vest da Bajern prati Erlinga Halanda – pre no što ga je uzeo Mančester Siti – pa da Poljak postane teatralan.

Zbog svega toga, u Bajernu su počeli da se pitaju vredi li držati Levandovskog protiv njegove volje. S druge strane, sam igrač je nezadovoljan što su na Alijanc arena tako opušteni s pregovorima oko budućnosti. Oliver Kan i Hasan Salihamidžić su tek krajem aprila seli za sto s menadžerom Pinijem Zahavijem. Ništa se nisu dogovorili. Levandovski je rekao da je situacija "komplikovana", Salihamidžić ga je podsetio da ima bruto platu od 24.000.000 evra, a da Bajern mora da razmišlja i ekonomski i da delom i zbog toga ne može da mu dovodi megazvezde za saigrače.

Prema saznanjima Bilda, Levandovski želi da ide. A u Bajernovim kancelarijama smatraju da bi to čak moglo da bude i dobro. Jeste vrhunski igrač, ali je ceo tim podređen njemu. Svi igraju za Levu, svaka lopta u napadu ide ka njemu. Kad su Leona Gorecku pitali da li će se ekipa založiti da Poljak ostane, on je hladnokrvno odgovorio: “To nije naš posao. Levi dobro zna šta ima u klubu i u nama”.

Bild zato piše da su Bavarci sve bliži odluci da Levandovskog puste da odsanja katalonske snove. Za obeštećenje od 35.000.000 do 40.000.000 evra. Toliko bi Barselona mogla da plati.

S druge strane, Bajern sigurno ne bi mogao da pronađe takvog špica, ali bi teret bio raspodeljen i na krilne fudbalera. Tu ne oskudevaju na Alijanc areni.

Ne vole Nemci kad ih neko ucenjuje, makar se zvao i Robert Levandovski. Mada ovde treba reći da je dalek put od premišljanja do realizacije posla.


tagovi

Robert LevandovskiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara