David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Bajern u klin, Alaba u ploču - razlika od 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.09.20. | 20:20

Ne ide pa ne ide...

Od strane rukovodilaca Bajerna stižu pomirljivi tonovi, komplimenti na račun Davida Alabe i poruka da mu nigde neće biti tako lepo kao u Bajernu. Insajderske informacije govore da je i austrijski univerzalac za to da produži ugovor i ostane. Ali dogovora nema pa nema. I sve je manje prostora za eventualni transfer jednog od najboljih igrača Bajerna. Situacija je, dakle, jasna - ukoliko u najskorije vreme ne dođe do sporazuma dve strane postaće vrlo izvesno da Alaba već u januaru potpiše predugovor sa nekim od zainteresovanih klubova, odnosno da na kraju sezone ode bez obeštećenja.

Večeras stižu nove vesti iz Nemačke oko trenutno najvećeg spora u evropskom fudbalu i naravno da se tiču novca. Navodno, Bajern je pred Davida Alabu stavio sledeću ponudu: 290.000 evra nedeljno i ugovor na četrii godine. To bi na godišnjem nivou iznosilo nešto više od 15.000.000 evra. Zahtevi Alabinih predstavnika daleko su veći: 440.000 evra nedeljno i ugovor na pet godina.

Izabrane vesti

Ovo bi značilo da Alaba postaje najplaćeniji igrač Bajerna sa 21.000.000 evra po sezoni, a Bavarci, kako smo već više puta navodili, ne žele da poremete hijerarhiju u svlačionici.

S ove tačke gledano nepremostive prepreke, međutim pitanje je da li bi David Alaba bilo gde u ovom trenutku mogao da dobije ono što traži, pre svega zbog aktuelnog momenta i krize na fudbalskom tržištu.

Vreme curi, dogovor nije ni na vidiku...


tagovi

David AlabaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara