Voker (© Reuters)
Voker (© Reuters)

Bajern uzeo Sitiju prvo levog beka, sad će i desnog: Kajl Voker na putu za Minhen

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 13:04

Defanzivac nezadovoljan ulogom u ekipi napušta sastav Pepa Gvardiole

Devet godina nisu poslovali, a moglo bi da se desi da sklope dva sporazuma u samo šest meseci. Zimus je došao Žoao Kanselo (u međuvremenu se vratio sa pozajmice), a ovog leta, sva je prilika, iz Mančester Sitija će u Bajern preći još jedan bek. Samo umesto levog, desni – Kajl Voker.

Dugo je prvak Nemačke obigravao oko Vokera, tražeći zamenu (ili konkurenciju) Bendžamenu Pavaru i izgleda da ju je konačno našao. Posle sedmica natezanja i oprečnih informacija, nemački ogranak Skaj sporta plasirao je informaciju da je engleski reprezentativac pristao da se preseli na Alijanc arenu i postane treći novajlija u ekipi Tomasa Tuhela, posle levog beka Rafaela Gereira i centralnog veznog Konarda Lajmera.

Izabrane vesti

Iako je Bild uveravao da je posao pred kolapsom, u poslednje vreme precizni i dobro obavešteni Florijan Platenberg iz Skaj sporta je malo iza podneva saopštio da je Kajl Voker obećao čelnicima bavarksog giganta da dolazi. Za njega je spreman dvogodišnji ugovor, uz opciju da se saradnja produži na još 12 meseci. Zasad nema informacija koliko bi 33-godišnji defanzivac, naglašenih ofanzivnih karakteristika zarađivao na novoj adresi, međutim, čini se da ovoga puta nije reč o novcu, već o ulozi u timu.

Navodno, nezadovoljstvo Vokera u Sitiju počelo je da tinja još tokom prolećnog dela sezone kad je Pep Gvardiola počeo da forsira igru bez klasičnih bekova, sa trojicom štopera, Džonom Stonsom u sredini, a Džekom Grilišom, Bernardom Silvom i(li) Rijadom Marezom kao krilima, po potrebni angažovanim nešto „niže“. Kulminacija je bila finale Lige šampiona protiv Intera, te iako su Građani u Istanbulu podigli dugo čekani pehara, Kajl nije bio do kraja srećan, jer mu se uloga promenila. Želi da bude češće na terenu, a Bajernu mu nudi tu mogućnost.

Doduše, tak kad se rastane sa aktulenim poslodavcima. Ostala mu je završna godina ugovora sa Sitijem i red poteza je takav da će najpre obavestiti Pepa Gvardiolu da želi da ide, potom sastančiti i sa upravom, da se vidi pod kojim okolnostima bi mogla da ga pusti. Problemi se ne očekuju, ipak je Voker dosta dao Sitiju otkako je stigao iz Totenhema. Spekuliše se da će Bajernova ponuda iznositi oko 15.000.000 evra plus bonusi. Uskoro kreću zvanični pregovori dva kluba.

Simbolično, baš na današnji dan 2017. je stigao na Etihad i u međuvremenu osvojio 14 pehara. Sad želi da ide.


tagovi

Kajl VokerMančester SitiBajern MinhenTransferiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara