Florijan Virc (©Reuters)
Florijan Virc (©Reuters)

Bajernov dugoročni plan: Florijan Virc; Bajernova ideja za januar: Ronald Arauho

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 23:22

Leverkuzen za svog najboljeg igrača već sada traži između 120.000.000 i 130.000.000 evra, cena bi samo mogla da raste; Barselona (zasad) ne pušta Urugvajca

Ne izgleda Bajern kod Tomasa Tuhela toliko ubedljivo koliko je bio nekih ranijih godina. Prošle sezone se provukao do titule u poslednjem kolu najviše zahvaljujući gluposti Dortmundovih igrača, ove se kao glavni takmac za “salataru“ ističe Bajer Leverkuzen vođen Ćabijem Alonsom i verovatno najboljim igračem ekipe Florijanom Vircom.

Kako stara, dobra tradicija nalaže, čim neki fudbaler u Bundesligi iskoči talentom i pre svega kvalitetom, automatski postaje Bajernova meta. Ista je priča i sa Vircom koji sa svojih 20 godina igra top fudbal i kao da ima ozbiljan broj velikih utakmica iza sebe. Već je na kontu od šest golova i deset asistencija, a kako saznaje nemački Skaj, Virc je verovatno i prva želja Bajerna za naredno leto.

Izabrane vesti

Novinar Skaja Florijan Platenberg tvrdi da Bajern redovno prati Vircov razvoj i igre, a ako se sve tri strane ne budu našle oko detalja transfera u julu 2024, ceo posao biće pomeren za leto 2025. godine. Doduše, u dobroj meri će sve zavisiti i od situacije sa Tomasom Milerom i Džamalom Musijalom. Stariji Nemac i dalje ima bitnu ulogu iako više nije redovan starter, dok je mlađi sada postao jako važan deo sistema i neko na kome klub želi da gradi svoju igru u budućnosti. Doduše, Musijala nema statistički tako dobru sezonu kao na primer Virc, pošto je na četiri gola i tri asistencije, pa se zato naglašava da će zavisiti i od njega. Ako razvoj ne bude išao svojim tokom, Bajern će se okrenuti Vircu za koga Bajer Leverkuzen već sada traži između 120.000.000 i 130.000.000 evra. I cena će samo rasti vremenom, ako Virc nastavi da diže formu.

Pre leta, Bajern bi hteo da se pojača u poslednjoj liniji, a Tomas Tuhel gleda ka Ronaldu Arauhu. Urugvajac je već dve godine na klupskoj listi želja, skauti ga redovno prate, a sada je i Tuhel neko ko bi ga rado video u svom timu.

Barselona ga ipak smatra nedodirljivim, a u klubu mogu da budu smireni pošto ima aktivan ugovor do juna 2026. godine. Kako se Bajern pojavio kao mogući kupac, na stadionu Kamp Nou su čak počeli da razmišljaju da sa Arauhom već do kraja ove sezone produže ugovor bar na još dve godine preko dužine trajanja sadašnjeg, kako bi se obezbedili za budućnost.

Bajern ne prati samo Arauha, tu su još Takehiro Tomijasu iz arsenal koji može da pokrije i desni odbrambeni bok, te Rafael Varan. S tim da je Francuz nerealna opcija, najviše iz razloga što ga Mančester Junajted ne bi pustio. Njegov problem je u tome što je često povređen ili rovit, pa nikako da uhvati zalet. Tomijasu ima značajnu ulogu kod Mikela Artete u Arsenalu, tako da ni on nije toliko realna opcija.

Velike su Bajernove želje, sada je upitno može li i šta od istih da ostvari...


tagovi

Florijan VircBajern MinhenBajer LeverkuzenRonald ArauhoZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara