Bajernov mister X: Napadač, Francuz, igra u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 10:51

Pregovori su u toku, znaju se samo ovi podaci, ne i ime igrača

Juče se pojavila očekivana vest - "Danke, Vagner", glasila je poruka Bajerna iz Minhena. Sandro Vagner je otišao u kinesku Tjenđin Tedu, a Bajern će na osnovu toga zaraditi 15.000.000 evra. Bavarci su došli do novca, a otvorilo se i prazno mesto na poziciji napadača.

Prosto pitanje koje se nameće je - koga će Bajern dovesti na njegovo mesto?

Izabrane vesti

Prva informacija je glasila - nikoga. I ona i dalje može da se nazove relativno tačnom. Ali nikoga ove zime je skroz tačna formulacija. Bajern radi na dovođenju igrača za leto ove godine i već je u ozbiljnim pregovorima.

Radio Monte Karlo javlja da je Bajern stupio u kontakt s neimenovanim francuskim napadačem koji već nastupa u Bundesligi. Gigant iz Minhena traži zamenu za Vagnera, a kako se može čuti dvojica najvećih kandidata su Sebastijan Ale iz Ajntrahta i Alasan Plea iz Menhengladbaha.

Njih dvojica se najviše uklapaju u profil Bajernovog "mister X"-a. S obzirom da o svemu piše poslovično dobro upućeni RMC, sve ovo treba shvatiti vrlo ozbiljno.

Krenimo od Alea. Ovaj momak nastupa za Ajntraht iz Frankfurta i savršeno mu prija društvo Luke Jovića u špicu. Jedan su od najboljih tandema u Evropi. Zato nije čudo što su privukli pažnju na sebe. Jovića je do sada tražilo pola Evrope, a Ale je sada očigledno u Bajernovoj orbiti.

U dosadašnjem delu sezone je postigao 11 golova, poznaje Bundesligu, uslove u njoj, ubojit je, realizuje šanse, ima snagu, može da se zagradi i pogodi. Sve su to kvaliteti koje Bajern može da prepozna u njemu. To je u njemu prepoznao i Njukasl, ozbiljno se interesovao, ali do saradnje nije došlo.

Protivkandidat mu je Plea, za koga je ranije Daljen poslao ozbiljnu ponudu od 50.000.000 evra. To dovoljno opisuje o kakvom se talentu radi. Plea ima 25 godina, ponikao je u Lionu, igrao je i za Okser, a najviše smo mogli da ga upoznamo u Nici gde je igrao fantastično. Redovno je postizao golove. Mogao je verovatno da ode i u neki veći klub od Menhengladbaha, ali se to ispostavilo kao odličan potez. Kupio je sebi šansu da se dokaže u jednoj od pet najboljih liga u Evropi. I vrlo moguće je tako stigao na radar Bajerna iz Minhena.

Leto je plaćen 23.000.000, a sada očigledno ima klubova i koji bi za njega platili 50.000.000 evra. Možda je to baš Bajern.

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeZimski prelazni rok 2019Alasan PleaSebastijan Ale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara