Kaj Haverc (Reuters)
Kaj Haverc (Reuters)

Bajernova bomba je... Kaj Haverc!

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 10:54

Počeli pregovori o dolasku nemačkog napadača u Minhen

Troši Čelsi kao sumanut od letos kada je kormilo kluba preuzeo američki milijarder Tod Boli, ali da bi sva ta silna pojačanja našla mesto u timu, neko će morati da ode. A izgleda da je izbor pao na jednog od najskupljih u istoriji kluba - Kaja Haverca.

Izgleda da se Nemac ne uklapa baš u planove Grejema Potera i Čelsi je digao rampu za njegov odlazak. Prva ideja je bila da trampe u Juventus u zamenu za Dušana Vlahovića ali u Torinu nisu zainteresovani za tu opciju. I onda je u priču ušao Bajern.

Izabrane vesti

Tačnije, Bavarci su samo obnovili interesovanje za jednog od najvećih talenata nemačkog fudbala kojeg su želeli i dok je bio u Leverkuzenu ali je Čelsi tada bio izdašniji sa ponudom od 80.000.000 evra plus bonusima i doveo ga na Stamford Bridž. Ne može se baš reći da je Nemac blistao u Čelsiju ali ne može se tvrditi ni da je bio razočarenje. Uostalom, njegov gol u finalu protiv Mančester Sitija je doneo Plavcima drugu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji.

Ali utisak u poslednje vreme je da Čelsi ima neke druge planove sa napadačkom linijom. Kupljen je Mihajlo Mudrik od Šahtjora, pozajmljen je Žoao Feliks od Atletika, a na leto stiže Kristofer Nkunku iz Lajpciga. Drugačiji profili igrača od Haverca čiji dolasci će promeniti Čelsijev stil igre. Havercov ugovor ističe za dve i po godine i naredno leto je najbolji momenat za prodaju i da se izvuče veći deo uloženog.

A Bajern čeka u niskom startu i prethodnih dana je već uspostavio kontakte sa igračem i klubom. Namera je da Bavarci dovedu Haverca narednog leta. Iako im je klasičan centarfor posle odlaska Levandovskog goruće pitanje i planirali su letnji transfer Harija Kejna, opcija sa Havercom takođe ima smisla.

Mladi Nemac nije klasičan napadač ali je igrao na toj poziciji u Čelsiju i može uspešno da odigra tu ulogu. Bajernova namera je da spoji celu ofanzivnu liniju reprezentacije Nemačke sa Saneom, Musijalom, Gnabrijem i Milerom. Haverc bi mogao da igra na Milerovoj poziciji a da nemački veteran bude potpuno pomeren na poziciju „devetke“. 

Bavarci veruju da sa ponudom od oko 50.000.000 evra mogu da otvore pregovore. Za slične pare su doveli Leroja Sanea iz Mančester Sitija ali on je već ušao u poslednju godinu ugovora, tako da bi za Haverca verovatno morali da izdvoje i nešto više. Ali to ne bi trebalo da bude problem jer ulažu u igrača koji bi godinama trebalo da bude nosilac igre kluba i reprezentacije. Procena je da bi Čelsi pristao da ga proda za oko 70.000.000 evra, a toliko bi ih koštao i Kejn. S tim što je Haverc malđi, Nemac je i brže bi se adaptirao na Bajern kao što je to bio slučaj sa Saneom i Gnabrijem ranije.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić je već kontaktirao igrača i klub i polako priprema teren za leto. Ili proleće, s obzirom da Bajern velike transfere uglavnom završava i pre nego što zvanično počne letnja fudbalska pijaca.


tagovi

Kai HavercZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara