Bajernovo iznenađujuće pojačanje iz Borusije! Niko ne zna cenu...

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.19. | 18:00

Bavarci prešli na plan C

Bajern će u narednim danima, a možda i satima, potvrditi još jedno pojačanje!

Opremu minhenskog giganta će zadužiti talentovani francuski vezista Mikael Kizans. On je danas napunio 20 godina i dolazi iz Borusije Menhengladbah. Nemački mediji prenose da je transfer pred realizacijom i da je samo pitanje vremena kada će biti zvanično potvrđen.

Izabrane vesti

Osim toga što je Kizans relativno nepoznato ime, najviše pažnje privlače spekulacije oko visine transfera. Tačnije, niko ne zna koliko će Bajern platiti za mladog Francuza. U današnje vreme je skoro pa nemoguće da cifre nekog transfera ne procure u javnost, ali Menš i Bajern dobro čuvaju sadržaj pregovora. Nemačćki mediji nagađuju da će Bajern platiti za Kizansa oko desetak miliona evra.

Kizans je raznovrstan vezista koji se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog. Podjednako dobro igra u oba pravca, ima dobar pas, preglede igre i plemjkerske karakteristike koje je Bajern tražio. Prva Bajernova meta za tu poziciju je na početku prelaznog roka bio španski vezista Rodri ali je on završio u Mančester Sitiju. Opcija B je bio Mark Roka iz Espanjola, ali su Katalonci insistirali na otkupnoj klauzuli od 40.000.00 evra što je Bajern smatrao preskupim, pa je odustao.

Tako je u prvi plan iskočio Kizans kao treća varijanta. Bajern je brzo postigao sporazum sa francuskim fudbalerom, a ni klub iz Menhengladbaha  se nije mnogo odupirao. Očigledno je da nešto na relaciji Borusija – Kizans nije funkcionisalo u poslednje vreme. Kizans je pretprošlog leta došao u Menš iz Nansija i već u debitantskoj sezoni je kao 18-godišnjak toliko oduševio da je proglašen igračem sezone od strane navijača. Međutim, prošle sezone je odigrao samo 11 mečeva, a iz izjava sportskog direktora Eberla se dalo naslutiti da je došlo do zahlađenja odnosa. On je javno otkrio da ja neprijatno iznenađen ponašanjem i nekim stavovima tako mladog fudbalera. Šta je konkretno u pitanju, ne zna se...

Kako god, Kizans se očigledno nije nameravao da se dugo zadržava u Menhengladbahu i u narednim danima će postati član Bajerna.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara