Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović

Bajka Strahinje Pavlovića: Prvi start za Monako i mesto u timu kola

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 13:44

Bez obzira na neočekivani poraz od Lorijana

Pričao je o tome Strahinja Pavlović i u intervju za MOZZART Sport, ali sve ukazuje da je nekadašnji štoper Partizana pogodio centar mete odlukom da drugi deo prošle sezone provede na pozajmici u Serkl Brižu. Reprezentativac Srbije mogao je da oseti viši nivo fudbala u odnosu na Superligu i u Monako se vrati spreman za veliku scenu.

Popularni Kalaba je i ovu takmičarsku godinu počeo na klupi za rezervne igrače, ali je tokom prethodnog vikenda pokazao da Niko Kovač može ozbiljno da računa na njega. Zbog povrede standardnog Benoe Badijašila, snažni srpski štoper našao se u startnoj postavi. I ostavio vrlo snažan utisak bez obzira na neočekivani poraz Kneževa.

Izabrane vesti

Pavlović je činio poslednju liniju zajedno sa Disasijem i Sidibeom. I prema brojnim statističkim parametrima bio ubedljivo najbolji igrač gostiju. Snažni srpski štoper je podsetio na dane kada je bio najjači štih Partizana. Primera radi osvojio je osam lopti i imao četiri uspešna starta. Sjajnu partiju Strahinja Pavlović mogao je da oplemeni pogotkom u 61. minutu, kada je, posle prekida, šutirao glavom. I pored toga što mu je tada nedostajalo sreće, reprezentativac Srbije je izabran u idealni tim kola u aneketi prestižnog L'Ekipa. Za najboljeg igrača na gostovanju Lorijenu proglasili su ga i navijači Monaka.

Pavloviću je subotnji susret bio tek drugi takmičarski za Monako. Prethodni je odigrao još u decembru, na gostovanju Dižonu.

„Pavlović je bio dobar. Pokazao je da može da bude od koristi i da ima potencijal da igra u Ligi 1. Dobićemo mnogo lepih stvari od njega u budućnosti“, poručio je Niko Kovač.

Posle toga Kalaba je otišao u Serkl Briž, gde je na 12 utakmica postigao jedan gol i upisao asistenciju.


tagovi

Strahinja PavlovićMonakoNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara