Baloteli potpisao, ali ne smeju da objave zbog sujeverja i broja 17?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 14:24

Neverovatne vesti iz Italije...

„Zašto uvek ja“?

Kultni natpis sa majice Marija Balotelija je opet aktuelan. Kod njega ništa ne može sve da bude normalno...

Izabrane vesti

Kada ste čuli da je igrač potpisao ugovor, a da klub to ne sme da objavi zbog sujeverja? Mi nismo nikad, ali upravo to je sada slučaj sa Marijom Balotelijem.

Italijanski mediji javljaju da je Baloteli sinoć potpisao ugovor sa Brešom, ali da će novi član Serije A čekati na zvaničnu objavu do sutra zbog sujeverja gazde Masima Ćelina. Naime, kontroverzni italijanski biznismen ne želi da 17. avgusta potvrdi transfer jer mu je broj 17 nesrećan.

Zato je Baloteli na žurbu morao sinoć da potpisuje ugovor 15 minuta pre ponoći, ali je bilo kasno da klub i zvanično objavi transfer. Ćelino je strogo zabranio da se Balotelijev potpis objavi danas  

Nekadašnji gazda Kaljarija i Lidsa je već godinama poznat kao sujeveran čovek koji izbegava broj 17 u svim mogućim prilikama. Odranije je poznato da u Ćelinovim klubovima igrači ne smeju da nose broj 17 na dresu. Na Kaljarijevom stadionu je sklonjeno sedište broj 17 sa tribina (zamenio ga je sa 16b!), a iz Lidsa je otpustio golmana Pedija Kenija jer je rođen 17. maja i „donosi nesreću“.

Tako je i Baloteli postao neka vrsta žrtve Ćelinovog sujeverja. Ipak ,suština je da je Breša uspela da angažuje veliko pojačanje. Italijan se vraća u rodni grad kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Olimpikom iz Marselja. Imao je ponudu Flamenga tešku 3.000.000 evra po sezoni ali se odlučio da se vrati kući za ugovor vredan 1.500.000 evra godišnje. Doduše, u ugovor su ubačeni i razni bonusi vezani za broj mečeva, golova i povratka u reprezentaciju sa kojima bi Baloteli mogao da dogurao do sume između 2.500.000 i 3.000.000 evra godišnje u Breši.

To nije sve. Breša pokušava da angažuje još jedno zvučno ime. Reč je o iskusnom vezisti Klaudiju Markiziju koji je slobodan igrač posle raskida ugovora sa Zenitom. Nekadašnji vezoista traži oko 2.500.000 evra godišnje, Breša mu nudi 1.000.000. Ali uz bogate i ostvarive bonuse kao u Balotelijevom slučaju.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara