Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Banfildov poker golova za finale!

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.01.21. | 03:52

Pobedom nas San Lorencom ekipa Banfilda obezbedila je megdan sa Bokom u velikom finalu premijernog izdanja Kupa Dijega Armanda Maradone - 4:1

Pala je odluka, Banfild i Boka Juniors će igrati u finalu Kupa Dijega Maradone. Popularna Bušilica (El Taladro) imala je sve u svojim rukama pred odlučujuće kolo, bila je ekipi sa Florensio Sola stadiona pobeda za prolaz dalje. Uspeo je Banfild da slavi i više nego ubedljivo (4:1), te je tako pobeda Taljeresa protiv Kolona bila beznačajna (2:1). Himnasija nije izdržala, iako je ekipi iz La Plate bilo potrebno čudo, uspela je čak da doživi poraz u poslednjoj rundi (0:1).

Rezultat sa Florenijo Sola stadiona možda i nije najbolje oslikao dešavanja na terenu. Jeste Banfild bio konkretniji, ali i Ciklon je imao svoje šanse, posebno u drugoj polovini drugog poluvremena, posle pogotka Salazara kojim su gosti prepolovili zaostatak.

Izabrane vesti

U prvom delu se igralo u talasima, zeleno-beli su bili bolji, jasno, imali su daleko jači motiv od rivala. Ipak, nisu uspevali da pronađu put do mreže, sve do 44. minuta. Sjajan prodor Kuera po desnoj strani, poslao je loptu na dalju stativu, odakle je Bordagaraj glavom zatresao mrežu San Lorenca. Dolazi domaćin do prednosti u idealnom trenutku.

U nastavku, posle 15 minuta, najlepi trenutak na utakmici. Pajero je glavom spustio loptu na ivicu kaznenog prostora Ciklona, na pravom mesto našao se Fontana, koji hvata sjajan volej i cepa mrežu iza Monetija za 2:0 u korist Banfilda, domaćin je bio na pragu finala.

Da se ne raduju prerano postarao se Salazar. Sjajan pas Anhela Romera, desni bek San Lorenca beži odbrani zeleno-belih i preciznim udarcem u dalji ugao matira Arboledu. Gol Salazara dao je krila gostima, samo par minuta kasnije Ramirez je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je kolumbijski golman sjajno interevenisao i sačuvao mrežu. Bila je to prava bomba, pa se golmana Banfilda umalo i povredio prilikom intervencije, ali na svu sreću po domaći sastav uspeo da se vrati na gol i nastavi meč.

A onda, u jeku napada San Lorenca pukla je kontra, koju je Gatoni zaustavio prekršajem za žuti karton na ivici kaznenog prostora gostujuće ekipe. Pajero je preuzeo odgovornost i iz slobodnog udarca vratio dva gola prednosti Banfildu, te tako i odveo domaćina u veliko finale. Nije to bilo sve, samo tri minuta kasnije pobedu je overio Alvarez na asistenciju Kabrere.

Pirova pobeda Taljeresa u Santa Feu, malo je nedostajalo da se utakmica i ne odigra zbog obilnih padavina, ali kada se kiša smirila igrači su istrčali na teren. Nisu uslovi bili idealni, trava je bila prilično natopljena, ali bi odlaganje predstavljalo preveliki problem, pa je odlučeno da se igra. U vaterpolo atmosferi bolje su se snašli favorizovani gosti, poveli su preko Valojesa u 31. minutu i sa golom viška otišli na odmor. U najboljem mogućem trenutku Tenalja je duplirao prednost ekipe iz Kordobe, pogodio je na asistenciju Poketina posle samo dva minuta igre u nastavku. Ipak, rezervista Sandoval posle samo četiri minuta provedena na terenu vratio je Kolon u igru. Izjednačeno je bilo do kraja susreta, ali promene rezultata nije bilo. Pobeda Taljersa za kraj, Banfild je ipak zadržao prednost i otišao u finale.

Himnasiji je trebalo čudo, nisu zavisili samo od sebe, ali se nisu postarali da odrade ni svoj deo posla, pa je Atletiko Tukuman upisao prvi trijumf u šampionskoj fazi. Jedini gol na Huan Karmelo Zeriljo stadionu bio je delo Ortiza u 62. minutu utakmice.

Banfild i Boka će igrati finale (17. januar), pobedniku ide trofej Kupa Dijego Maradona, ali i plasman u Kopa Libertadores. Poraženi čeka najboljeg iz plej-auta u borbi za mesto u Kopa Sudamerikani.

KUP DIJEGA MARADONE - 5. KOLO

GRUPA B

Ponedeljak

Banfild - San Lorenco 4:1 (1:0)

/Bordagaraj 44, Fontana 60, Pjaro 89, Alvarez 90+2 - Salazar 64/

Kolon - Taljeres 1:2 (0:1)

/Sandoval 59 - Vaoljes 31, Tenalja 47/

Himnasija La Plata - Atletiko Tukuman 0:1 (0:0)

/Ortiz 62/



tagovi

Taljeres KordobaBanfildKup Dijega Maradone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara