Mihajlo Banjac, © TSC
Mihajlo Banjac, © TSC

Banjac objasnio zašto je odbio Zvezdu: Bolje da me cene u TSC-u nego da nemam minutažu u velikom klubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 19:35

“Mlad sam igrač, potrebne su mi utakmice“, kaže doskorašnji vezista Inđije

Najpre ga je Dejan Stanković identifikovao kao veliku želju u susret letnjem prelaznom roku. Pominjalo se da bi na stadionu „Rajko Mitić“ zarađivao 5.000 evra mesečno. Potom se u trku uključila Vojvodina, s tim što nije bilo poznato kakve je uslove nudila, da bi na kraju Mihajlo Banjac, na opšte iznenađenje, izabrao Topolski sportski klub i potpisom ugovora od 2023. postao četvrto pojačanje za narednu sezonu, posle Damjana Dostanića iz Ajaksa, Edvina Elevena iz omladinskog pogona Crvene zvezde, uz prekomandu golamana Nikole Bursaća u prvi tim.

Želju da karijeru nastavi u TSC-u, a ne na Marakani ili u rodnom Novom Sadu, obrazložio je planom da češće bude na terenu. Što je u njegovim godinama (u novembru će napuniti 21) i te kako bitno kako bi mogao pravilo da se razvija.

Izabrane vesti

Shvatio sam da mi je sigurnije da dođem u TSC, gde me cene i traže, nego da odem negde u neki veliki klub i da nemam minutažu“, saopštio je Banjac posle potpisivanja ugovora sa najprijatnijim iznenađenjem minule sezone Superlige.

Prema njegovim rečima, jedini način da napreduje jeste da – igra.

„Mlad sam igrač, potrebne su mi utakmice, minutaža na terenu. U Inđiji, iz koje dolazim, u poslednjih desetak kola prošle sezone sam dobio šansu da igram i pokazao sam da zaslužujem mesto u timu“.

Zanimljivo, tokom tek završnene sezone, Banjac se na 20 prvenstvenih utakmica predstavio publici kao zadnji vezni, mada kaže da mu je prirodna pozcija polušpic, a da može da igra i desno krilo.

Na šefu je da odluči gde najbolje mogu da se uklopim i na kojoj poziciji mogu da pružim maksimum za našu ekipu. Važno je da prođemo pripreme bez povreda, da se polako uigramo. Imaćemo i pet kontrolnih utakmica, doći će i rezultat“, kazao je Mihajlo Banjac.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Inđija će na ime transfera dobiti 100.000 evra i deset procenata od narednog transfera.

Trener Zoltan Sabo zadovoljan je realizovanim poslom i najavio je dodatna pojačanja.

Očekujemo da nam se pridruže još dva igrača, pogotovo mlađi igrači, koji će biti bonus za sledeću sezonu. Uz malo sreće, možemo da se nadamo sličnoj sezoni poput ove koja je za nama“, trener TSC-a.

Inače, Topolčani već u subotu igraju prvu kontorlu utakmicu ovog leta, a rival će im biti baš Inđija, iz koje je stigao Mihajlo Banjac.



tagovi

TSC Bačka TopolaMihajlo BanjacFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara