Mihajlo Banjac sa šalom (©TSC)
Mihajlo Banjac sa šalom (©TSC)

Kako je TSC skinuo pojačanje Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 11:45

Mihajlo Banjac u Bačkoj Topoli

Crvena zvezda ga je videla kao zalog za budućnost, hteo ga je i Nenad Lalatović u Vojvodini. Međutim, Mihajlo Banjac je izabrao TSC i postao drugo pojačanje kluba iz Bačke Topole!

Ono što je posebno zanimljivo – i što govori o tome da TSC zaista ima visoke ambicije – jeste i to što je Topolski sportski klub platio obeštećenje za ofanzivnog veznog rođenog 1999. godine. I to ne malo za srpske uslove, jer navikli smo ovde da igrače plaćaju maltene isključivo beogradski večiti rivali, tek ponekad Voša i Čukarički.

Izabrane vesti

Međutim, Banjac je Crvenu zvezdu odbio delom i baš zato što bi u tom slučaju Inđija, u kojoj je fudbalski prohodao, ostala bez dinara obeštećenja. Zvezda je htela da ga potpiše sada, pa da on dođe za šest meseci kad mu istekne ugovor.

TSC naravno nije objavio finansijske detalje posla, ali se prema informacijama MOZZART Sporta tokom pregovora pominjalo obeštećenje 100.000 evra i 10 odsto od narednog transfera.

U korist TSC-a išao je i utisak samog igrača da će u Topoli zaista igrati, dok bi u Ljutice Bogdana dobijao šansu na kašičicu. Zbog toga je Banjac čak prihvatio i značajno manju platu u Topoli: 3.000 evra plus bonusi. U Zvezdi su mu, samo usmeno doduše, pričali o 5.000 evra, uz bonuse naravno. Nisu ipak crveno-beli uspeli da ga ubede da bi u njihovom projektu bilo mesta za Banjca.

Na kraju, Banjac je izabrao Topolu, potpisao ugovor na tri godine i tako postao drugo pojačanje TSC-a u letnjem prelaznom roku. Prethodno je uz posredstvo Dušana Tadića stigao i 18-godišnji napadač Damjan Dostanić, njemu je istekao ugovor sa Ajaksom pa je stigao kao slobodan igrač.

Za sada su otišli Mladen Galić (potpisao za Proleter), Dragan Svitić, Filip Arsenijević i David Sinković (još traže klub). Niko od njih četvorice ipak nije bio u grupi nosioca igre u prošloj sezoni. Sad čekamo da vidimo da li će Zoltan Sabo uspeti da zadrže one koji to jesu bili. Pre svega se tu misli na Vladimira Silađija i Nenada Lukića


tagovi

TSC Bačka TopolaMihajlo Banjac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara