Stadion Borca (©Printscreen)
Stadion Borca (©Printscreen)

Banjalučani čuvaju vrh, Rožman preporodio Sarajevo

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.10.23. | 10:13

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Borac favorit protiv Širokog Brijega, dok tim sa Koševa želi da se revanšira Slogi za poraz u prvom delu sezone

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnje pobede Igmana nad Željezničarom kojom je otvoreno 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, ova runda nastavlja se danas. Na programu su dve utakmice koje su jako važne kada je vrh tabele u pitanju.

Izabrane vesti

Prošle sezone tim iz Doboja je teškom mukom uspeo da sačuva premijerligaški status, a ove sezone su rešeni da to uspeju što ranije. Trenutno su na sedmom mestu sa 15 bodova i dovoljnom bodovnom zalihom u odnosu na ekipe koje se nalaze u opasnoj zoni. Pogotovo Sloga dobro igra kući jer je do sada upisala sve pobede.

U Doboju su redom padali Tuzla Siti, Željezničar, Gošk i Široki Brijeg, pa sada gostujuće ekipe u Doboj dolaze sa mnogo većim respektom. Na strani to i ne deluje baš najbolje, ali zanimljivo je da su Dobojlije jedina tri boda sa gostovanja doneli upravo iz Sarajeva. Slavili su na samom početku sezone rezultatom 2:0, što im je bila ogromna injekcija samopouzdanja za nastavak sezone.

13.30: (3,50) Sloga Doboj (3,35) Sarajevo (2,00)

Od pomenutog poraza od Sloge, Sarajevo je potpuno druga ekipa. Pogotovo od kako je na klupu seo Simon Rožman. Slovenački stručnjak je preporodio bordo tim, te je uspeo napraviti ekipu konkurentnu za titulu. Trenutno je Sarajevo drugo sa tri boda manje u odnosu na vodeći Borac, a sudeći po partijama koje pružaju u poslednje vreme, vrebaće sa te pozicije i čekati priliku da preuzmu lidersku palicu. Utakmica u Doboju biće i odlična prilika za revanš Slogi za pomenuti poraz na Koševu na otvaranju sezone.

S jedne strane, ekipa koja igra odlično kod kuće, a sa druge tim koji juriša na titulu. Sve ukazuje na goleadu.

BORAC - ŠIROKI BRIJEG (16.00)

Od početka sezone Borac je jasno stavio svima do znanja da ove godine želi titulu. Furiozno je krenuo i ne planira stati. U poslednje dve utakmice remizirali su sa Sarajevom i Zrinjskim, ali je to rezultat koji njima odgovara i koji ih drži na vrhu tabele. Trenutno, Banjalučani imaju plus tri u odnosu na Sarajevo i plus četiri u odnosu na Zrinjski.

Ono što će biti cilj u narednom periodu, jeste čuvati tu prednost i pobeđivati utakmice u koje ulaze kao favoriti, što je slučaj i danas.

Čeka nas još jedan derbi protiv Širokog Brijega, koji je dobra i kvalitetna ekipa. Igrali smo skoro, pre mesec dana, znamo sve o njima i kakav kvalitet imaju, pa nas sigurno čeka teška i zahtevna utakmica. Verujem da ćemo odigrati dobro i doći do našeg cilja. Dobro smo odigrali i prethodna dva meča iako smo odigrali nerešeno (protiv Sarajeva i Zrinjskog), ali imali smo dosta prilika. Sigurno na ovoj bismo trebali iskoristiti te šanse koje stvorimo i dođemo do pobede i nova tri boda", rekao je trener Borca Vinko Marinović i dodao da su pod upitnikom nastupi kapitena Srđana Grahovca i defanzivca Maksa Juraja Ćelića zbog povreda.

16.00: (1,37) Borac Banjaluka (4,20) Široki Brijeg (9,00)

Široki Brijeg je odlično otvorio sezonu i dugo držao korak za Borcem. Međutim, u poslednje vreme forma je u blagom padu, pa je tim sa Pecare trenutno četvrti sa 19 bodova. I dalje je to sasvim solidna zaliha, ali ako se Široki misli umešati u borbu za titulu, danas mora da juriša na tri boda. Biće teško, s obzirom da je Borac trijumfovao na Pecari pre manje od mesec dana, ali su i oni pokazali da su ove sezone mnogo ozbiljniji nego prethodne.

Sigurno je da će imati šta reći protivniku, samo je pitanje, hoće li im Borac to dozvoliti.

"Borac je vodeća ekipa u prvenstvu, primili su najmanje golova i jako su tvrd tim. Brane se sa svim igračima iza lopte, dosta su kompaktni i nije ih lako probiti. U fazi napada imaju kvalitetne pojedince. Izdvojio bih Jovu Lukića koji je jako dobar u skoku i Zorana Kvržića koji dosta toga kreira prema napred. No, igrali smo nedavno, poznajemo se jako dobro i među nama neće biti velikih iznenađenja", rekao je uoči meča pomoćni trener Širokog Marko Sičić koji će menjati na klupi suspendovanog Marijana Budimira.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 12. KOLO

Petak

Igman - Željezničar 2:0 (0:0)

/Hebibović 77, Bojo 87

Subota

13.30: (3,50) Sloga Doboj (3,35) Sarajevo (2,00)

16.00: (1,37) Borac Banjaluka (4,20) Široki Brijeg (9,00)

Nedelja

14.00: (3,20) Zvijezda (3,30) Velež (2,15)

18.40: (3,50) Posušje (3,25) Zrinjski (2,05)

Ponedeljak

14.00: Tuzla Siti - GOŠK Gabela

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHPremijer liga BiHBorac BanjalukaSarajevoFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara