Fudbaleri Borca (©fkborac.net)
Fudbaleri Borca (©fkborac.net)

Banjalučani pišu istoriju – dupla kruna nadohvat ruke

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.05.24. | 12:00

Kup Bosne i Hercegovine: Borac juri danas (18.00) u najvećem gradu Republike Srpske gol minusa (0:1) iz Mostara protiv Zrinjskog

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Borac i Zrinjski su dve najkvalitetnije ekipe u BiH i to je jasno i pticama na grani. Prvenstvo se rešavalo sve do prošlog kola, a upravo su ove dve ekipe vodile trku za šampionski pehar. Isto je i u Kupu, jer će pehar u ovom takmičenju pripasti nekome od ove dve ekipe. Prvi meč igran u Mostaru pripao je Zrinjskom sa 1:0, a revanš će biti odigran večeras (18.00) u Banjaluci.

Izabrane vesti

Slavilo se do kasno u noć, kada je Zoran Kvržić postigao gol za pobedu nad Igmanom u ponedeljak, vrednu titule i mogućnost za duplu krunu Borca. Igra tim Vinka Marinovića sezonu iz snova i ukoliko dođu do duple krune ne bi bilo nezasluženo.

Gledajući prvu utakmicu, Borac je bio inferioran u odnosu na Zrinjski, ali ipak ima aktivan rezultat koji može da nadoknadi. Jasno je da je reč o okršaju ekipa koje se vrlo dobro poznaju, tako da nekih tajni ni iznenađenja neće biti.

18.00: (2,20) Borac Banjaluka (3,15) Zrinjski (3,25)

Karte su otvorene, a utakmicu bi mogli odlučiti detalji smatra trener Borca Vinko Marinović.

"Ovo nam je peta utakmica ove sezone, tako da nema nekih nepoznanica. Ponovo igramo utakmicu koja odlučuje o trofeju, a sastaju se dve najbolje ekipe ove sezone. Sigurno da to govori i o našem, ali i o kvalitetu protivnika. Što se utakmice tiče, imamo taj negativan rezultat iz prvog meča koji nismo odigrali kako smo smo hteli, pogotovo to prvo poluvreme. Sigurno da to Zrinjskom daje prednost pred revanš, ali isto tako rezultat je i dalje aktivan. Što se nas tiče, moramo biti na maksimumu svojih mogućnosti kako bi bili u prilici da dođemo do pozitivnog rezultata i osvojimo trofej. Bilo bi to prvi put u istoriji da klub osvoji duplu krunu. Ovo je borba za trofej i sigurno da ekipa koja pronađe motiv biti u prednosti. Jeste da nas je Zrinjski dobio dva puta ovde, isto tako smo i mi dobili tu poslednju ligašku utakmicu u Mostaru. Znamo kako oni igraju tako da moramo voditi dosta računa o svim detaljima, a ti detalji mogu da odluče na kraju o pobedniku“, rekao je Marinović.

I jedni i drugi igraju u sjajnoj formi, ali je Zrinjski u nešto boljoj. Mostarci su vezali 10 pobeda, a na svega dve su primili pogodak. Trebalo je malo vremena da trener Željko Petrović posloži kockice i izgleda da je uspeo u tome. Period igranja Evrope koštao je Zrinjskog titule u prvenstvu, ali taj gubitak mogu nadomestiti titulom u Kupu.

Mostarce može da raduje međusobni skor jer su u prethodnih šest utakmica slavili četiri puta, dok su izgubili samo jednom. Poslednjeg dana marta trijumfovali su upravo u Banjaluci tako da znaju kako igrati sa današnjim rivalom.

"Sve je spremno za spektakl u Banjaluci, koliko sam čuo, stadion će biti pun, igraju dve najbolje ekipe, vodimo 1:0 iz prve utakmice i mislim da treba da odemo gore da odigramo hrabro, da stavimo na sto..., da ne izgovorim reč koju treba da kažem, i probamo da osvojimo Kup BiH. Sezona bi bila fenomenalna da uzmemo trofej posle igranja grupne faze Lige konferencije i drugog mesta u prvenstvu. To bi bilo odlično za navijače - naše Ultrase, koji nas svuda prate i naravno za sam klub. Svaki trofej je trofej. Imam puno poverenje u igrače i maksimalno spremni, iako imamo personalnih problema. Nedostaje nam par dobrih igrača, ali da ne pričam o tome jer ne tražim izgovor. Ostali su zdravi i spremni da iznesu teren i ako Bog da da osvojimo taj Kup", rekao je Željko Petrović, trener Zrinjskog.

Banjalučani moraju da jure minus iz Hercegovine.

"Borac će prema njihovom stilu igre možda opreznije da počne, ali kako utakmica bude odmicala, krenuće napred jer im ne odgovara rezultat iz prvog meča. Ne verujem ni da će mnogo čekati, a mi treba da budemo pametni, iskusni i da probamo da sami ne napravimo neku grešku i častimo ih. Dva najbolja tima - prvak protiv drugog, detalji će odlučivati utakmicu. Treba biti fokusiran, ne praviti gluposti i prekršaja tamo gde to ne treba, i iz dve-tri prilike moramo dati gol. Mi smo ekipa koja voli da igra, Borac isto tako, posebno kod kuće su mnogo kvalitetnih igrača, tako da će biti nadigravanja. Ali, opet detalji će odlučiti", istakao je Petrović.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP BOSNE I HERCEGOVINE – FINALE (REVANŠ)

Četvrtak

18.00: (2,20) Borac Banjaluka (3,15) Zrinjski (3,25), prvi meč: 0:1

***kvote su podložne promenama


image


tagovi

Borac BanjalukaZrinjskiPremijer liga BiHBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara