Migel Anhel Borha slavi pogodak sa saigračima (©AFP)
Migel Anhel Borha slavi pogodak sa saigračima (©AFP)

Barankilja čeka titulu: Junior sa petoricom debitanata startuje protiv redovne mušterije

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 23:03

Kolumbija 1, Apertura: Ajkule na dosadašnjih deset duela kod kuće sa Patriotasom imaju devet pobeda i remi

Nova godina, novi Junior. Tim Ajkula sa obale Karipskog mora debituje u novoj sezoni kolumbijske Primere, sa ciljem da u formatu Apertura krene na najbolji mogući način. Kao jedan od kandidata za titulu Rohiblankosi svoj put ka desetoj zvezdi počinju noćas (02.15) na stadionu Roberto Melendes Metropolitano u Barankilji, kada im u posetu dolazi Patriotas iz Bojake, sastav koji će se po svemu sudeći, ove sezone boriti za opstanak.

Junior će noćas debitovali pod tehničkim rukovodstvom Argentinca Huana Kruza Reala, koji je zamenio Artura Rejesa. Pod neposrednom komandom arargentinskog trenera očekuje se da Ajkule mogu da dostignu kompetentnost i konkurentnost, a za krajnji cilj, očekuje se osvajanje titule Aperture. Kruz Real je svoj mandat započeo 2. januara, i veruje da će predstojeći period za sastav iz Barankilje da bude povoljniji u odnosu na prethodnu kampanju, sa bazom tima iz 2021. godine, ali sa sedam novih lica u vidu ozbiljnih pojačanja i drugačijem pristupu igri.

Izabrane vesti

Na prošlom turniru Junior se dobro predstavio završivši na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, ali stvari nisu išle onako kako se očekivalo u finalnim rundama gde, iako je bio drugi u svojoj grupi u formatu Klausura, razlika sa liderom Deportivom iz Kalija bila je čak šest bodova. Jedna od prednosti Ajkula bile su utakmice na domaćem terenu, gde nisu izgubile na poslednjih devet duela u nacionalnom prvenstvu, od kojih su šest završile pobedama. Sada, nadaju se da će tim putem nastaviti i u debiju Aperture 2022.

02.15: (1,40) Junior (4,50) Patriotas (8,50)

Od sedam novih lica koje su Ajkule inkorporirale i zvanično predstavile, pet će danas debitovati u crveno-belom dresu, to su: desni bek Nilson Kastrilon koji je došao iz prošlosezonskog prvaka Aperture Deportes Tolime, centralni defanzivac Horhe Arijas koji takođe dolazi iz tima koji se protekle sezone okitio titulom, ovoga puta iz Deportivo Kalija kao prvakom Klausure, potom vezisti Danijel Hiraldo iz Miljonariosa koji je minule sezone na opštoj tabeli zauzeo drugu poziciju po broju bodova objedinjenih iz oba formata i Hesus Kabrera iz brazilske senzacije Kujabe. Među pojačanjima je i povratnik u redove Ajkula i reprezentativac Kolumbije, napadač Migel Anhel Borha, koji nije uspeo da u minuloj sezoni sa Gremijem izbori opstanak u brazilskoj Seriji A.

Ostala pojačanja za ovu sezonu, krilo Omar Albornoz i napadač Fernando Uribe, nisu među onima koji su koncentrisani na ovaj meč. Prvi zbog dvodnevne suspenzije koja se vuče još od njegovih poslednjih utakmica sa Deportes Tolimom i za koju je saznao u najnovijem biltenu o sankcijama Disciplinske komisije šampionata, dok se Uribe jedan od najboljih strelaza u minuloj kampanji oporavlja od povrede koju je zadobio u poslednjoj utakmici za Miljonarios. On će najverovatnije biti spreman već za naredno kolo protiv Nasionala.

Ali pre nego što se usmeri na Zeleni tim iz Medeljina, Junior za protivnika ima Patriote iz regije Bojaka. Sa druge strane, Bojačani će se ove sezone, zbog loših kampanja iz prethodnih godina koje su im narušile prosečan koeficijent učinka, boriti da izbegnu ispadanje. Kako bi pojačali svoje redove, Patriote su angažovale čak osam novih lica, od kojih su najznačajniji defanzivci Džonatan Avila koji dolazi iz peruanske Alijanse Universidada i Hose Luis Moreno koji se takođe vraća u otadžbinu posle godinu dana provedenih u paragvajskom River Plejtu iz Asunsiona.

Učinak Patriotasa kojeg je protekle sezone predvodio Huan David Ninjo, a koji se barem na početku ove godine nekako zadržao na mestu glavnog stratega, nije bio povoljan, čak je bio pri dnu tabele zauzimajući 17. poziciju u opštem plasmanu, dve iznad zone ispadanja, a tek za neku deseticu koeficijenta više od Deportes Kindija i Atletiko Huile koji su svoje nastupe premestili u kategoriju B. Srećom, na prošlom turniru, ekipa Libertadora je uspela da pobedi u svoje poslednje dve utakmice. Isto tako Ninjo zna da bi sreća mogla biti drugačija za ovu 2022. kada je njegov tim jedan od kandidata da se bori za opstanak. Kao jedan od krucijalnih problema Patriotasa bile su utakmice na strani, gde su uspeli da ostvare samo dve pobede u poslednjih 12 duela.

Junior ima odličnu priliku da Aperturu započne pobedom na domaćem terenu protiv Patriotasa koji je veoma nestabilan tim kada su u pitanju susreti van njegovog doma i protiv kojeg su se odlično snašli, do te mere da nisu izgubili na poslednjih deset međusobnih duela na Roberto Melendes Metropolitanu u Barankilji, uz devet pobeda i jedan remi. Ipak, to samo govori da su Ajkule dominantne, tek u poslednjem period protiv Bojačana. Ukupan broj duela između ovih timova broji 21 utakmicu, u kojima je Junior ostvario 10 pobeda, dok je sa druge strane, Patroitas zabeležio sedam, uz četiri nerešena ishoda.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

KOLUMBIJA 1 (APERTURA) – 1. KOLO

Četvrtak

Agvilas - Bukaramanga 1:1 (1:0)

/Rodirgez 7 - Kabaljero 82/

Petak

Amerika Kali - Envigado 1:0 (1:0)

/Batalja 38/

Independijente Santa Fe - La Ekvidad 1:1 (0:1)

/De La Rosa 90 - Lima 43/

Subota

Deportivo Pasto - Miljonarios 0:1 (0:1)

/Erazo 37/

Kortulua - Atletiko Nasional /u toku/

Nedelja

00.10: (1,53) Onse Kaldas (3,70) Union Magdalena (7,75)

02.15: (1,40) Junior (4,50) Patriotas (8,50)

22.05: (3,40) Independijente Medaljin (2,95) Tolima (2,40)

Ponedeljak

00.10: (3,10) Jaguares de Kordoba (3,10) Deportivo Kali (2,45)

02.15: (2,15) Petrolera (3,25) Pereira (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1JuniorPatriotas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara