Trofej Mundijala (©Reuters)
Trofej Mundijala (©Reuters)

Baraž za poslednje karte za SP: Azija na Južnu Ameriku, Konkakaf protiv Okeanije

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 17:58

Izvučen kostur Interkontinentalnog baraža

Pored baraža za poslednje tri karte za Mundijal za evropske selekcije, izvučen je danas i kostur Interkontinentalnog baraža.

U pitanju je borba između četiri selekcije sa četiri različita kontinenta, koje će se boriti za dva poslednja mesta na prvenstvu sveta u Kataru 2022.

Izabrane vesti

Žreb je odlučio da će se u prvom polufinalu sudariti predstavnik Azije i predstavnik Južne Amerike. Pobednik ide u Katar.

A, situacija je ovakva: u Aziji je u toku treći krug kvalifikacija, 12 reprezentacija je podeljeno u dve grupe i dva najbolja tima iz obe grupe će ići direktno na Svetsko prvenstvo. Dva trećeplasirana tima će igrati između sebe, a pobednik tog duela će se plasirati u Interkontinentalni baraž. S druge strane, Južnu Ameriku će predstavljati reprezentacija koja kvalifikacije završi na petom mestu. Da je danas kraj, to bi bio Peru, ali ostala su još četiri kola da se odigraju, tako da je sve otvoreno.

Drugi polufinalni par čine predstavnici Konkakaf zone i Okeanije. Iz Konkakaf zone tri najbolje selekcije iz treće runde kvalifikacija idu direktno u Katar, a četvrti će u baraž. Na današnji dan to bi bila Panama, ali trka je tek prešla polovinu, odigrano je osam kola, ostalo je još šest.

Što se tiče Okeanije, tu kvalifikacije za Mundijal još nisu ni počele! Biće 11 reprezentacija podeljenih po grupama, žreb će se održati 29. novembra, a samo najbolji tim iz cele zone će izboriti mesto u baražu. Podsećanja radi, Okeanija je imala predstavnika na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine kada je igrao Novi Zeland.

Utakmice Interkontinentalnog baraža igraće se 13. i 14. juna sledeće godine.


tagovi

AzijakonkakafJužna AmerikabaražFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara