Barsa hoće, ali ne može! Nema ni 100.000.000 evra za Nejmara, a PSŽ neće ni Rakitića

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 11:32

Katalonci u sve većem problemu

Pre dve godine, Pari Sen Žermen je učinio Nejmara najskupljim igračem svih vremena. Francuzi su platili otkupnu klauzulu od 222.000.000 evra i rešili stvar.

Dva godine kasnije, Barselona hoće da vrati Nerjmara, ali neće da plati?! Katalonci na sve moguće načine pokušavaju da najskupljeg igrača na svetu dobiju bez para?!

Izabrane vesti

Pari Sen Žermen se već pomirio sa odlaskom Nejmara ali neće dozvoliti da bude izgiran i da ne dobije baš nikakav novac za igrača kojeg je papreno platio pretprošlog leta. Iako je Barselona poslednji klub na svetu kojem bi PSŽ činio uslugu, Francuzi su zbog cele situacije sa Nejmarom spremni da progutaju knedlu i da pregovaraju sa Kataloncima. Čak su spustili i prvobitne zahteve sa 250.000.000 evra, pristali na delimičnu trampu, ali ne pristaju na Barsine pokušaje da novčani deo ide kroz nekakve pozajmice ili više rata.

Pari Sen Žermen je postavio donju granicu, a ona glasi: 100.000.000 evra plus dvojica od trojice Kutinjo, Dembele ili Semedo. Parižani ne žele Rakitića kojeg Barsa nudi jer su već doveli Ereru. Sa druge strane, Katalonci ne žele da ponude Dembelea ili Semeda. Za sada...

Još veći problem je tih 100.000.000 evra. Barselona ih nema!

Katalonci su ovog leta već kupili Grizmana, De Jonga, Firpa... Na sve kupovine su potrošili preko 250.000.000 evra. Od prodaja su zaradili manje od 150.000.000 evra. Klupski budžet je visokim ugovorima i plata nategnut do maksimuma. U ovom trenutku, ne postoje tih 100.000.000 evra koji su Barseloni potrebni za Nejmarov transfer. A ne postoje velike šanse ni da će Barsa zaraditi na prodajama. Kutinja bi možda mogli da prodaju, ali on je ključan za transfer Nejmara kao deo trampe. Rafinja i Vidal su na prodaju, ali vrede malo. Jedino rešenje bi mogla da bude prodaja Dembelea u Bajern koji je zainteresovan. Ili da Kutinjo bude prodat Bajernu, a da Dembele bude deo transfera za Nejmara.

Dogovor je i dalje daleko iako je transfer Nejmara neminovan do kraja prelaznog roka. barsa mora da nađe pare kako zna i ume ili da se odrekne više irgača nego što je misilila.

U protivnom, ruzikuje da Nejmar završi u Realu. Kraljevski klub hoće Nejmara, spreman je za pregovore, ali želi još malo da sačeka i da Barselona izgubi Nejmarovo poverenje. PSŽ se nada da će se to desiti i spreman je na pregovore sa Madriđanima. Real će mnogo lakše platiti novčani deo transfera, a ima i igrače poput Bejla, Hamesa Rodrigeza ili Iska koje bi PSŽ rado uzeo u trampi. Ali čeka Nejmarovo zeleno svetlo...  Situacija je takva da Nejmar čeka Barslonu, Barselona traži pare i nada se popustu Pari Sen Žermena, PSŽ čeka Real, a Real čeka Nejmara. Neko će dočekati ono što želi...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara