Serhio Aguero (©Reuters)
Serhio Aguero (©Reuters)

Barsa ima plan: Dovesti Aguera da bi ostao Mesi

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 12:12

Argentincu ističe ugovor sa Sitijem

Razočarao se Lionel Mesi letos kada je Barselona, pravo niotkuda, rešila da pusti Luisa Suareza. Urugvajac je prešao u Atletiko Madrid i pokazao da je daleko od starog gvožđa, gura Jorgandžije ka tituli prvaka.

Sada u Barseloni prave novi plan, koji će istina dosta zavisiti i od ideja budućeg predsednika kluba, a izbori u zakazani za 24. januar. Kako pišu engleski mediji, Katalonci žele da dovedu na Nou Kamp Serhija Aguera. Pored toga što im je potreban napadač visoke klase, njegov dolazak bi, verovatno, oraspoložio Mesija, pa bi se povećale šanse da ostane u klubu i posle leta.

Izabrane vesti

Agueru na leto ističe ugovor sa Mančester sitijem, a čelnici kluba mu novi nisu ponudili. Bar ne još. Lome se na Itihadu šta da rade sa Argentincem, koji jeste legenda kluba, ali ima 32 godine, sve češće se povređuje, ove sezone je skupio svega devet nastupa i to 260 minuta ukupno, tokom kojih je postigao dva gola.

S druge strane, Aguero je i dalje, kada je zdrav, golgeter top klase, a takav je Barseloni preko potreban, jer nije pronašla letos pravu zamenu za Suareza. Pominjao se Memfis Depaj kao prva želja Ronalda Kumana, ali pregovori sa Lionom se nisu završili onako kako su Španci želeli i igrač je ostao u Francuskoj.

S obzirom na to da Agueru ugovor sa Sitijem ističe na leto, on već sada ima slobodu da pregovara sa zainteresovanim stranama. A, Barselona mu je, navodno, spremila predugovor...

Ipak, nisu Katalonci jedini koji žele Argentinca. Tu je i Pari Sen Žermen, pogotovo sada kada je za novog trenera izabran Maurisio Poketino, nekadašnji menadžer Totenhema, koji je godinama uživo gledao kako Aguero rešeta mreže u Premijer ligi. Sa 256 golova za Siti najbolji je strelac u istoriji kluba sa plave strane Mančestera.


tagovi

Serhio AgueroLionel MesiBarselonaMančester Siti

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara