Pedri slavi pogodak (©Reuters)
Pedri slavi pogodak (©Reuters)

Barsa kao nekad: Mat u tri poteza Hetafeu za 11. meč bez poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 20:30

Sjajan niz Katalonaca i beg Realu na šest bodova razlike

Ne toliko ubedljivo i efikasno kao što je svojevremeno umela, ali Barselona ponovo pobeđuje u nizu. Večerašnjih 1:0 protiv Hetafea bila je šesta uzastopna pobeda Katalonaca, koji su poslednji poraz doživeli još 26. oktobra u Ligi šampiona - 0:3 od Bajerna.

Uspeo je Ćavi da probudi svoje igrače i uz još nekoliko pojačanja, prvenstveno u defanzivi, mogla bi Barselona da krene putem kojim ju je svojevremeno kao kapiten vodio sadašnji trener - ka vrhu Evrope.

Izabrane vesti

Trenutno je tim sa Kamp Noua daleko od tog cilja, što se i videlo u ovogodišnjem učešću u Ligi šampiona u kojoj nije mogla da parira Bajern Minhenu i Interu, ali posle podizanja forme odličan test trenutnih mogućnosti imaće Barselonini fudbaleri sredinom februara protiv takođe oporavljenog Mančester Junajteda u Ligi Evrope. Da su Ćavi i njegovi igrači na dobrom putu pokazuju trenutni rezultati.

Barselona je nedavno dominantno savladala Real Madrid u finalu Superkupa Španije (3:1), a posle večerašnje pobede prva je na tabeli Primere sa šest bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala. Doduše, koji uskoro igra protiv Atletik Bilbaa u gostima i može da se vrati na "minus tri".

Gol Pedrija u 35. minutu ispostavio se kao dovoljan za pobedu nad Hetafeom. Imali su domaćini još nekoliko dobrih prilika, ali i u par navrata ozbiljno strepeli za svoj gol. Prvo već u trećem minutu, kada je srećom po Katalonce gol Borhe Majorala poništen zbog ofsajda, a onda i u nadoknadi kada je Ter Štegen u dva navrata morao da vadi kestenje iz vatre. Uspeo je nemački golman da sačuva tri boda do kojih je Barselona došla brzopoteznom akcijom. Kao u najboljim danima.

Kristensen je odličnim postavljanjem presekao napad rivala i iz prve proigrao Rafinju. I Brazilac je brzinski reagovao, poslavši loptu u srce Hetafeovog kaznenog, gde ju je Pedri iz trka sproveo u mrežu.

Imala je Barsa duplo veći posed lopte od gostiju, međutim, u odsustvu i dalje suspendovanog Roberta Levandovskog (crveni karton) nedostajala joj je ubojitost. Samo jedan šut više od rivala uputili su domaći igrači (8:7). Činjenica je da Ćaviju predstoji još mnogo rada, ali pobednički mentalitet ponovo je prisutan na Kamp Nou, što je neophodno da za početak povratka na nekadašnji nivo.

Što se tiče srpskih reprezentativaca iz redova Hetafea, Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović ponovo nisu ulazili u igru. Posebno je čudno da mladi vezista, koji se nedavno dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, od Svetskog prvenstva u Kataru nema ni minut proveden na terenu, a godinama je, pa i pre pauze, bio standardan prvotimac u klubu iz madridskog predgrađa.

Inače, večerašnju utakmicu pamtiće Serhio Buskets pošto mu je bila jubilarna 700. u dresu prvog tima Barselone. Više nastupa od njega imaju samo Leo Mesi (778) i Ćavi (767).

PRIMERA - 18. KOLO

Petak

Majorka - Selta 1:0 (0:0)

/Rodrigez 59/

Subota

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 0:2 (0:2)

/Serlot 15, Barenečea 36/

Espanjol - Betis 1:0 (1:0)

/Brajtvajt 43/

Atletiko Madrid - Valjadolid 3:0 (3:0)

/Morata 18, Grizman 23, Ermoso 28/

Sevilja - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rakitić 88pen/

Nedelja

Viljareal .- Granada 1:0 (0:0)

/Pareho 90+11/

Elče - Osasuna 1:1 (0:1)

/Karmona 67 - Avila 20/

Barselona - Hetafe 1:0 (1:0)

/Pedri 35/

21.00: (2,95) Atletik Bilbao (3,30) Real Madrid (2,45)

Pondeljak

21.00: (1,63) Valensija (3,80) Almerija (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaPrimeraHetafePedriĆaviNemanja Maksimović

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara