Barsa nastavlja da se podmlađuje: Kuman predstavlja Ilasa Moribu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 18:53

Momčić od 17 godina u sastavu za Granadu

Bio je jedan period u zastoju u La Masiji, nije izbacivala igrače koji su bili kadri da se nose sa težinom Barsinog dresa. Ali, izgleda da je mašina ponovo počela da radi...

Danas su u prvom timu, od mladih nada, Ansu Fati, Riki Puđ, Ronald Arauho, a Ronald Kuman je u prvi tim prekomandovao još jednu „zlatnu koku“ katalonskog giganta. Za utakmicu sa Granadom prvi put u igračkom kadru A tima je Ilas Moriba, momčić koji će za koji dan napuniti 18 godina.

Izabrane vesti

Momak je rođen u Gvineji 19. januara 2003. godine, ali su njegovi roditelji kada je imao tri leta prešli u Španiju. Moriba je fudbal počeo da igra u – Espanjolu. Ipak, tu se zadržao vrlo kratko, maltene samo što je „prohodao“, jer ga je nakon samo nekoliko meseci preuzela Barsa i u njenom je pogonu od 2010. godine.

Igrao je Moriba sve vreme sa starijima od sebe, a pažnju je skrenuo sa 15 godina, kada je postigao het-trik protiv Real Madrida. Velika se borba vodila oko Gvinejca kada mu je isticao stipendijski ugovor sa Barselonom, probali su Juventus i Mančester Siti da ga ulove, ali je klub uspeo da ga zadrži.

Ugovor koji je tada potpisao, sa 16 godina, je na iznos od 500.000 evra godišnje, a uključena je i otkupna klauzula na 100.000.000 evra. Iako je igrao za mlađe kategorije Španije, Ilas Moriba ima otvorene ponude Gvineje i Liberije, odakle mu je otac poreklom, da zaigra za te reprezentacije.

Mesto na kojem igra Moriba je centralni vezista, a idol mu je Pol Pogba. U Barseloni imaju od njega velika očekivanja i njegovo vreme je, izgleda, već sada došlo.


tagovi

Ilas MoribaPrimeraBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara