Pogodak Martineza za 1:0 (© Reuters)
Pogodak Martineza za 1:0 (© Reuters)

Barsa ne zna kako je preživela San Mames: Bilbao bi promašio okean sa palube (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 00:02

Memfis Depaj doneo Kataloncima bod u Baskiji – 1:1

Bilbao da plače, Barselona da peva.

Nadigrao je Atletik Katalonce, narodskim rečnikom „ubio ih u pojam“, naterao da pate, ali im nije uzeo meru iako je kao retko kad u poslednje vreme zaslužio da skine skalp velikog kluba. Bio je bolji, stvorio „more“ šansi, samo što se čini da bi na zatvaranju subotnjeg programa drugog kola La Lige sa palube promašio i okean – 1:1.

Izabrane vesti

Rezultat ne ilustruje dešavanja na terenu San Mamesa. Marselinjov tim je bio rastrčan, organizovan, energetski za klasu, možda i dve na višem nivou, tri četvrtine meča držao favorita u šaci, a na kraju ga ispustio. Štaviše, umalo da sastav Ronalda Kumana u završnici stigne do preokreta. Ovako, iz dva susreta sa baskijskim klubovima u početne dve runde ima četiri boda (na premijeri savladao Sosijedad 4:2). Nije idealno, ali nije ni loše za sastav koji je ostao bez Lionela Mesija i nad kojim se nadvila neizvesna sudbina kluba. Bod pred 11.000 bučnih navijača još i pristijno izgleda kad se ima i vidu s kakvim problemom se suočio.

Bilbao je odigrao za snažan stisak ruke svako poklonika fudbala. Od početka je stavio do znanja rivalu da želi tri boda. Sekundara nije obrnula prvi krug kad je Injaki Vilijams propustio prvu šansu, do kraja susreta su se još dva zicera ukazala napadaču domaćeg tima, Ojan Sanset je uzdmrao prečku, Aleks Berenger primorao Brazilca Neta da interveniše nekoliko puta. Barselona se držala zubima za vazduh, daveći se u visikom presingu domaćina i crtalo se da, pre ili kasnije, mora da poklekne. I jeste. Početkom drugog dela na centaršut Ikera Munijaina najbolji u skoku je bio Injigo Martinez i uradio ono što obično radi. Od 20 golova u Primeri 11 je postigao glavom.

U tom trenutku činilo se da će sva tri boda ostati u Baskiji, pošto su Berneger i Injaki Vilijams mučili odbranu Barselone, oduzimali lopte rivalu na njegovoj polovini i samo im je nedostajao završni udarac. Kako to obično biva, ko propusti šanse – a domaćin je imao sedam zrelih – biva kažnjen. Gost je mogao ranije do pogotka (nestvaran promašaj Martina Brajtvajta na početku i poništen gol rezervnog štopera Arauha u nadoknadi prvog dela, kao posledica prekršaja danskog napadača nad Balenzijagom), a do njega je došao dok je gledao porazu u oči. Često osporavani Serhio Roberto poslao je sjajan pas ka Memfisu Depaju, novajlija iz Liona se izvukao na bok i iz nimalo jednostavne pozicije pucao tako snažno da ni dva golmana ne bi ukrotila udarac.

Depaj je vratio Barseloni ponos, mogao je da joj donese i trijumf u završnici iz daleko povoljnije šanse. Bilo bi nezasluženo. Za razliku od opravdanog crvenog kartona Eriku Garsiji u nadoknadi, kad je zaustavio Nika Vilijamsa u kontri i žrtvovao svoj status zarad boda. Nekad i to valja ceniti.

PRIMERA - 2. KOLO

Petak

Betis - Kadiz 1:1 (1:1)

/Huanmi 22 - Negredo 11pen/

Subota

Alaves - Majorka 0:1 (0:0)

/Ninjo 80/

Granada - Valensija 1:1 (1:0)

/Luis Suarez 16 - Karlos Soler 88pen/

Espanjol - Viljareal 0:0

Atletik Bilbao – Barselona 1:1 (0:0)

/Martinez 50 – Depaj 75/

Nedelja

17.00: (1,50) Sosijedad (4,20) Rajo Valjekano (6,75)

19.30: (1,25) Atletiko Madrid (5,80) Elče (12,0)

22.00: (5,50) Levante (3,80) Real Madrid (1,65)

Ponedeljak

20.00: (3,60) Hetafe (2,95) Sevilja (2,30)

22.00: (2,75) Osasuna (3,05) Selta (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Memfis DepajInjigo MartinezBarselonaBilbaoAtletik Bilbao

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara