Barsina uprava slavi ostanak Usmana Dembelea (©Reuters)
Barsina uprava slavi ostanak Usmana Dembelea (©Reuters)

Barsa pred bankrotom potrošila 153.000.000, Laporta drčan: Gledajte svoja posla, mi smo izašli iz bolnice

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 12:31

“Ova gospoda žive u prošlosti”, kaže prvi čovek Blaugrane na komentare koji su stigli iz – Bajerna

Nemci ko Nemci, prvo gledaju koliko imaju, pa onda potroše. Španci ko južnjaci, vole nekad da se zabave i na lastiš, znamo svi mi kako je kad te povede muzika. Ali ono što Barselona radi ovog leta ostavilo je celu fudbalsku Evropu u čudu. Kad je Đoan Laporta stigao u klub govorio je o realnoj mogućnosti da katalonski gigant bankrotira, nekih 15 meseci kasnije Blaugrana troši kao da je upravo izvukla dobitni loto listić.

Andreas Kristensen i Frank Kesi su istina stigli za džabe, ali je samo fiksni deo obeštećenja za Roberta Levandovskog, Žila Kundea i Rafinju celih 153.000.000 evra! Tu su i bonusi, ogromni izdaci za plate, pa i ne čudi što je Julijan Nagelsman, trener poslovično domaćinski vođenog Bajerna, izrazio čuđenje.

Izabrane vesti

Barselona je jedini klub na svetu koji nema para, ali kupuje sve igrače koje poželi. Ne znam kako to rade, pomalo je čudno, ali očigledno su pronašli način”, rekao je Nagelsman, još pre no što je Barsa ozvaničila Kundeov dolazak.

Nije to prvi put da se Nemci bune zbog njima neshvatljivog sistema u španskom fudbalu. Posle ekonomske krize 2008. godine španske banke su molile za pomoć kolege iz Nemačke – i dobile su je – a onda su dobar deo tog novca usmerili za pomoć Realu i Barseloni. Koliko god da je Bajern moćan u domaćim okvirima, takvim ustupcima ne može da se nada. I zato često u Minhenu ne prave preveliku razliku između Reala i Barse sa jedne, te Mančester Sitija i Pari Sen Žermena sa druge strane.

Sam Laporta kaže – Bajernov problem. Zašto uopšte razmišljaju o nečemu što ne razumeju?

Svako neka gleda svoja posla. Nek pogledaju malo i svoj račun, dobili su fine pare od Levandovskog”, odbrusio je Laporta.

Da objasni konkretno kako – nije ni pokušao. Niti planira to da uradi.

Istina je da smo bili smrtno bolesni, ali smo se oporavili i izašli iz bolnice. Ova gospoda žive u prošlosti. Nisu računali na Barsinu snagu. Oni kažu da su iznenađeni, ja kažem da su se samo probudili. Barselona je ponovo na tržištu. Snaga i vrednost ovog kluba sa naše 122 godine istorije imaju svoju težinu, a oni pokušavaju da iskrive realnost”, istakao je Laporta.

I pre njega su mnogi tako govorili. I mnogi su klubovi propadali posle tako ambicioznih reči. Mada, Barsa je ipak – Barsa.


tagovi

Đoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara