(©Reuters)
(©Reuters)

Barsa prevarila Betis za nastavak pobedničke serije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.02.23. | 22:52

Katalonci u poslednjih pola sata slomili zeleno-bele – 2:1

Pola sata atmosfere kao da je Sevilja na ivici građanskog rata. Tresle su se tribine stadiona Benito Viljamarin u poslednjoj trećini utakmice Betis – Barselona, ogorčena domaća publika je napravila pravi pakao za sudiju i goste. Ali, nije vredelo...

Barselona je prodala trik Betisu, izvela je slobodan udarac na brzinu, ne čekajući dozvolu sudije i iz te akcije postigla gol koji joj je doneo pobedu u Sevilji. Pas na drugu stativu poslao je Alehandro Balde, a loptu je u mrežu sa metra sproveo Rafinja. Posle toga je visio u vazduhu drugi pogodak, pa je Robert Levandovski deset minuta pre kraja pečatirao trijumf – 2:1.

Izabrane vesti

Do tada relativno mirna, ali maksimalno borbena utakmica, pretvorila se u kovitlac emocija, u opštu jurnjavu po terenu, dok je ritam davala ogorčena publika s tribina. Nije se dopalo ni igračima, a pogotovo fanovima Betisa način na koji su primili gol, međutim, protesti su bili uzaludni. Nakon toga svaka odluka arbitra koja je išla u korist Barselone, bilo da je ispravna ili ne, izazivala je salve uvreda i protesta u gledalištu, dok su besneli i igrači zeleno-belih na terenu.

Prsa u prsa igrao je Betis od početka utakmice, nije se povukao i prepustio Barseloni prostor i sve vreme ovog sveta da „mota“ loptu oko šesnaesterca. Statistika posle prvih 45 minuta je govorila da su gosti iz Katalonije imali tek jedan udarac na gol više od zeleno-belih.

Ali, imala je Barselona kolosalnu šansu, koju je promašio Pedri. Jeste mu se lopta srećno odbila, međutim, bio je potpuno sam ispred golmana Silve, mogao je da bira gde će da šutira, a pogodio ga je u nogu.

Bilo je prilika na obe strane, Levandovski je glavom tukao pored gola, udarac Luisa Enrikea je blokirala odbrana Barse, a Rafinjin gol je poništen zbog ofsajda...

Bolja je bila Barselone u nastavku, ponovo je Pedri imao odličnu priliku koju nije iskoristio, ali Balde i Rafinja su se u 65. minutu pobrinuli da Katalonci lakše dišu, imajući vođstvo u džepu.

Betis je imao kolosalnu šansu da izjednači u 71. minutu, ali su se spetljali domaći u šesnaestercu Barse, prekombinovali su gledajući ko ima najbolju poziciju za udarac.

Levandovskom nije bilo veče sve do 80. minuta, a onda je majstorstvo poljskog golgetera došlo do izražaja. „Ukrao“ je odbitak u šesnaestercu posle kornera i spakovao ga u mrežu. E, onda je i publika u Sevilji utihnula...

I taman kada se učinilo da je to - to, da je i publika utihnula, Kunde je dao autogol u 85. minutu i vatra na terenu i tribinama se ponovo razgorela. Buskets je u 88. minutu morao da spasava Barselonu, poslednji minuti su prošli u opsadi gostujuće polovine terena, ali bodovi su, ipak, otputovali za Kataloniju.

PRIMERA – ZAOSTALI MEČ 17. KOLO

Sreda

Betis - Barselona 1:2 (0:0)

/Kunde ag 85 - Rafinja 65, Levandovski 80/


 

 


tagovi

PedriRobert LevandovskiRafinjaBarselonaBetis

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara