Miralem Pjanić (©Reuters)
Miralem Pjanić (©Reuters)

Barsa pušta Pjanića i Umtitija da odu bez obeštećenja

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 10:18

Ali, nemaju nijednu ponudu

Krenula je velika čistka u Barseloni. Mora da se napravi, da bi klub imao novca za novi ugovor za Lionela Mesija.

Prve dve žrtve tog “metlanja” biće Miralem Pjanić i Samjuel Umtiti. Igrači koji su došli na Nou Kamp kao velika pojačanja, otići će maltene bez ikakvog značajnijeg učinka. Pogotovo to važi za reprezentativca BiH, koji je po dolasku iz Juventusa više grejao klupu nego što je igrao.

Izabrane vesti

Kako piše Mundo Deportivo, Barselona je dala zeleno svetlo Pjaniću i Umtitiju da odu – besplatno. Samo da se reši njihovih plata. Prema računici ovog lista, samo kada bi Pjanić otišao, klub bi se oslobodio troška od 45.000.000 evra, koliko nosi plata i dažbine iz ugovora bosanskog reprezentativca.

Postoje, međutim, dva problema u celoj priči. Prvi je što ni Pjanić ni Umtiti nisu prihvatili ovu poruku Barselone. Imaju ugovore i nigde im se ne ide dok im ne stignu ponude koje zvuče primamljivo. A, drugi je što tih ponuda – nema. Mundo kaže da se nijedan klub do sada nije javio sa željom da kupi niti bosanskog, niti francuskog fudbalera.

Na toj transfer-listi nisu samo Pjanić i Umtiti, već je više fudbalera, ali za sada su ova dva imena najveća od svih koji su za “odstrel” na Nou Kampu. Jasno je onda zašto nema ni nekih bombastičnih pojačanja u Barseloni ovog leta. Došli su Kun Aguero i Memfis Depaj, obojica kao slobodni igrači.

Sad se čeka samo Mesi. Ugovor mu je istakao, slobodan je kao ptica na grani...


tagovi

Miralem PjanićSamjuel UmtitiBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara