Detalj sa meča Sevilje i Barselone (©Reuters)
Detalj sa meča Sevilje i Barselone (©Reuters)

Barselona odigrala za Real, ali ne i za sebe: Sevilja preživela s igračem manje pola sata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 23:28

Tvrd meč na Ramon Sančez Pishuanu završen remijem 1:1

Najbolje prvo poluvreme ove sezone odigrala je Barselona protiv Sevilje u gostima, ali u drugom nije iskoristila poklon Žila Kundea. S igračem više od 64. minuta Ćavijevi izabranici uspeli da postignu još jedan pogodak, pa je ostalo 1:1. Rezultat koji odlično odgovara fudbalerima vodećeg Real Madrida, jer Sevilja nije uspela da im se približi na tri boda zaostatka, a od večeras su poravnati po broju odigranih utakmica.

Što se tiče Barselone, posrnuli katalonski gigant u 2022. ulazi sa tek sedme pozicije. Mesto koje joj ne donosi čak ni učešće u Ligi konferencije.

Izabrane vesti

Nije ovo bilo loše izdanje igrača u crveno-plavim dresovima kao neka prethodna ove i prošle sezone, ali nedostajalo je hrabrosti u igri Barselone. Posebno od pomenutog isključenja Žila Kundea, kada je Francuz isprovociran remplovanjem gađao i pogodio loptom u glavu Đordija Albu. Dobio je direktan crveni karton i ostavio saigrače na cedilu ne samo za ovu, već i najmanje dve naredne utakmice.

Tek u poslednjih desetak minuta, plus pet nadoknade, Katalonci su se preselili pred gol Sevilje, ali nisu uspeli da krunišu inicijativu. Neprecizan šut Gavija glavom, stativa Usmana Dembelea posle veoma lepog šuta u 84. minutu i odbrana Bona na pokušaj Đordija Albe u poslednjoj sekundi utakmice bili su sve što su učinili.

Defanzivno vrlo dobro pripremljen meč Đulena Lopetegija i Ćavija Ernandeza, kao i konstantan pljusak u Sevilji, uticali su da ne bude mnogo prilika ovog utorka na Ramon Sančez Pishuan stadionu, Prva je viđena tek u 22. minutu, kada je Rafa Mir i poslao loptu iza leđa Marka Ter Štegena, ali je prethodno bio u ofsajdu na dodavanje iz zadnje linije. Majstorski je primio loptu i precizno šutirao, delovalo je da su defanzivci Barse uhvaćeni na spavanju, međutim, ispostavilo se da su uspešno ispleli zamku za rivala.

Ta šansa probudila je odlučnost među igračima Sevilje, koji su imali problem da pronađu rupu u odbrani gostiju, pa su se u 32. minutu ohrabrili da probaju da iznenade protivnika i - uspeli. Rakitić je iz kornera poslao nisku loptu u srce kaznenog prostora, nešto što bi svaka dobro postavljena odbrana lako rešila, međutim, neiskustvo u Barseloninom timu došlo je do izražaja. Papu Gomez je pobegao Ezalzuliju, Feran Đutgla nije stigao da "zakrpi", a precizan šut Argentinca Ter Štegen samo je ispratio pogledom.

Takođe posle kornera, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, gosti su izjednačili. Drugi gol u sezoni postigao je Ronald Arauho. Odlično je skočio urugvajski štoper, odneo Fernanda u duelu i snažno šutirao glavom.

Delovalo je da će taj detalj biti injekcija samopouzdanja za goste, posebno jer su sa 15 šuteva u prvom delu utakmice, od kojih je pet išlo u okvir gola, podsetili na neka slavnija vremena kluba, međutim, iskusniji igrači Sevilje uspeli su da čak i brojčano slabiji zatvore sve prilaze svom golu.

Moraće Ćavi još mnogo da radi sa mladim snagama koje ima na raspolaganju, ali izdanja poput ovog bude nadu u bolje dane. Posebno imajući u vidu da na raspolaganju nije imao veliki broj povređenih igrača. Nedostajali su Fati, Pedri, Depaj, Demir, Dest, Roberto i Brajtvajt,


PRIMERA – 4. KOLO (ZAOSTALE UTAKMICE)

Utorak

Viljareal - Alaves 5:2 (2:1)

/Moreno 18, 88, Dija 27, 76, Pino 79 - Pons 44, Hoselu 65/

Sevilja - Barselona 1:1 (1:1)

/Gomez 32 - Arauho 45/



tagovi

BarselonaPrimeraSeviljaŽil KundeĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara