Fudbaleri Barselone iz Gvajakila (Foto: AFP)
Fudbaleri Barselone iz Gvajakila (Foto: AFP)

Barselona pokvarila brazilsku žurku u polufinalu Kopa Libertadoresa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 05:04

Tim iz Gvajakila eliminisao Fluminense zahvaljujući pravilu gola u gostima - 1:1, prvi meč 2:2

Najvećih rivala ni na vidiku. Atletiko Mineiro je u četvrtak eliminisao River Plejt, poslednji argentinski tim u takmičenju, branilac turnira Palmeiras i osvajač od pre dve godine Flamengo već su overili svoje karte i sve je bilo spremno za brazilsku žurku u polufinalu Kopa Libertadoresa. Čekalo se još da samo Fluminense završi svoj deo posla.

Avaj, ulogu partibrejkera preuzela je Barselona i odbranila čast ostatka južnoameričkog kontinenta. Nije slavila u dvomeču sa timom iz Rio de Žaneira, ali je na osnovu pravila gola u gostima ipak obezbedila mesto među četiri najbolja tima Zelenog kontinenta prvi put još od sezone 2016/17. U Gvajakilu Barselona – Fluminense 1:1 (prvi meč 2:2).

Izabrane vesti

Opšti utisak je da je ekvadorski tim zasluženo prošao u narednu rundu. Jer i pored toga što je još u prvom meču imao rezultat koji ga je vodio dalje, tim iz Gvajakila se nije oslanjao isključivo na defanzivu. Jeste Fluzao više napadao, sasvim očekivano, bio mu je potreban gol, ali nije imao šansu zbog koje žaliti jednom kada doputuje u Rio de Žaneiro i strasti se stišaju.

Štaviše, kako je vreme prolazilo, Barselona je bila sve opasnija što je na kraju rezultiralo vodećim pogotkom. Nenajavljen se na brazilsku žurku pojavio urugvajski napadač Gonzalo Mastrijani, prišunjao se iza leđa Flumimenseove odbrane sredinom drugog poluvremena i na lucidno dodavanje Mišela Ojosa spretno matirao Markosa za svoj prvi pogodak u ovogodišnjeg izdanju Kopa Libertadoresa.

Nedugo zatim, samo pet minuta kasnije, mogao je Mastrijani i do drugog gola, ali je njegov vrlo precizan udarac sa oko 25 metara Markos uspeo da skine vrhovima prstiju i odbio da potpiše prevremenu kapitulaciju, dokazavši da Flu neće odustajati do samog kraja. I nije, samo što je gol iz penala koji je postigao vremešni Fred tek u osmom minutu nadoknade došao prekasno za bilo kakav preokret. Glavni sudija utakmice u Gvajakilu Esteban Ostojić odmah nakon izjednačenja odsvirao je kraj i poslao Barselonu na Flamengo.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Palmeiras - Sao Paulo 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Veiga 10, Dudu 67, De Paula 78/

Četvrtak

Flamengo - Olimpija 5:1 (2:1) /prvi meč 4:1/

/Gabrijel Barbosa 30, 77, Enrike 36, Arao 49, Salesdo 56ag - Rekalde 45/

Atletiko Mineiro - River Plejt 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Zaraćo 22, 61, Hulk 34/

Petak

Barselona - Fluminense 1:1 (0:0) /prvi meč 2:2/

/Mastrijani 73 - Fred 90+8pen/


tagovi

Kopa LibertadoresBarselona GvajakilFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara