Lazar Samardžić (@Reuters)
Lazar Samardžić (@Reuters)

Barselona ponovo prati Lazara Samardžića

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 17:43

Želela je da ga dovede kao tinejdžera kada je bio član Herte, sada se opet nalazi na njenom radaru

Propao je Lazaru Samardžiću prošlog leta transfer u Inter, ove zime izjalovila mu se selidba u Napoli, ali interesovanje za srpskog reprezentativca, uprkos činjenici da je poslednjih nedelja izgubio epitet standardnog prvotimca Udinezea, ne jenjava. Naime, katalonski Sport tvrdi da Barselona prati 22-godišnjeg veznog fudbalera.

Katalonci, njihova skauting služba i sportski sektor poslovično prate veliki broj fudbalera i brojna tržišta, te razmatra više opcija na krilnim pozicijama i u veznom redu. Međutim, uz Matsa Vifera (24), defanzivnog vezistu Fajenorda koji je na ceni sa tržišnom vrednošću od 27.000.000 evra, katalonski novinari stavljaju i Lazara Samardžića.

Izabrane vesti

Momak rođen u Berlinu ima ugovor do 30. juna 2026. godine i izlaznu klauzulu od 35.000.000 evra, a interesantno je da ovo nije prvi puta da je Barsa bacila oko na njega. Naime, velikan sa Kamp Noua je bio nedaleko od potpisa Samardžića dok je kao tinejdežer nastupao za Hertu. Na kraju je završio u rukama Lajpciga za 500.000 evra, da bi ga Udineze leta 2021. kupio za 3.000.000.

Blesnuo je Samardžić prošle sezone u Seriji A, odigrao 37 utakmica, postigao pet i namestio četiri pogotka. Na startu aktuelne takmičarske godine bio je najbolji igrač Udinezea, već do šeste runde dva puta zatresao mrežu i oduševio Apenine, majstorskim golom na stadionu Dijego Armando Maradona kada je u solo-prodoru na zemlju pobacao "pola" ekipe Napolija. U međuvremenu je postigao još jedan i namestio dva gola, a do kraja sezone mu je ostalo još devet utakmica da pokuša da nadmaši lični rekord po broju golova i asistencija u Seriji A.

Ostaje da se vidi hoće li Barsa na leto pojuriti visokobudžetne opcije poput Jozue Kimiha ili Evertonovog Amadua Onane koji neće koštati manje od 50.000.000 evra, ili će morati u potragu za finansijski pristupačnijim fudbalerima poput Vifera i Samardžića.


tagovi

BarselonaLazar SamardžićUdineze

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara