Barselona poslala čoveka da gleda čudo iz AZ-a, problem je Mino Rajola

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 16:10

Kalvin Stengs u centru pažnje

Ajaks je dimenzija za sebe. Kako je krenuo čini se da će odbraniti titulu. PSV i Fajenord su neprepoznatljivo loši. A AZ blista. Tim iz Alkmara, koga je srpska javnost upoznala u septembarskom okršaju sa Partizanom u Ligi Evrope, mimo svih očekivaja drži drugu poziciju na tabeli Eredivizije i pritom igra efikasno, sjajno za oko.

Usput, promoviše talente i sigurno će dobro unovčiti činjenicu da ima nekoliko mladih, atraktivnih, većim klubovima lako dostupnih fudbalera. U prvom planu su Miron Boadu i Osama Idrisi, odmah uz njih Kalvin Stengs, čije ime je završilo ni manje, ni više, do u beležnicama Barseloninih lovaca na talente.

Izabrane vesti

Kako javlja Mundo deportivo, Patrik Kljavert, šef čuvene La Masije, odlučio je da pošalje skauta na meč u Belfastui, gde Holandija večeras protiv Severne Irske, može da obezbedi plasman na Prvnestvo Evrope. Najavljeno je da će selektor Lala, Ronald Kuman – inače, još jedan nekadašnji prvotimac Barse i tiha patn a čelnika kluba kad i ako smene Ernestea Valverdea – dati šansu 20-godišnjem krilnom napadaču i to će biti dobra prilika da Barsa još pažljivije isprati njegove mogućnosti.

Ima šta i da vidi, jer je na 23 utakmice od početka seozne Stengs dao devet i namestio deset golova, međutim... Jedno je igrati (se) u dresu AZ-a, nešto sasvim drugo pobeđivati za Barselonu, ali Katalonci kao veliki klub ne smeju da dozvole da ne prate tržište i pokušaju u što mlađem dobu da dovedu potencijalno pojačanje.

Samo, neće iće baš lako čak i ako izveštaji skauta budu poztivni, jer je Stengsov menadžer Mino Rajola. A čuveni Italijan ima dosije loših odnosa sa Barselonom, bez obzira ko je na čelu kluba. Prva svađa bila je oko statusa Zlatana Ibrahimovića, potom Brazilca Maksvela, a najnoviji sukob izbio je proletos, kad je zbog Rajole i zahteva za visokom provizijom propao već viđen transfer Matijsa de Lihta, pa je 20-godišnji štoper iz Ajaksa završio u Juventusu.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara