Barselona posle finala objavljuje Gundoganov dolazak, Kovačić sve dogovorio i čeka signal sa Etihada

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 10:38

Sve je spremno za finalizaciju transfera dvojice igrača

Barselona želi da objavi dolazak Ilkaja Gundogana odmah nakon finala Lige šampiona i tako okonča jedan od najvažnijih poslova ovog leta, pre nego što počnu reprezentativne obaveze igrača, piše Mundo Deportivo. Gundogan bi se na taj način pridružio reprezentaciji Nemačke kao igrač šampiona Španije.

Da bi sve moglo da bude tako kako piše ugledni katalonski list, govori i sinoćna infromacija u medijima da je Mateo Kovačić dogovorio lične uslove sa Mančester Sitijem, pa će njegov transfer iz Čelsija biti ozvaničen onda kada Gundogan zvanično pređe na Nou Kamp i Građani i Plavci pronađu zajednički jezik oko obeštećenja.

Izabrane vesti

Kovačić (29) uskoro ulazi u poslednju godinu ugovora sa klubom iz Londona, tako da ne treba očekivati da će mu čelnici Čelsija praviti prevelike komplikacije oko odlaska.

Gundogan je skoro četiri godine stariji, ali ne samo da se to ne odražava na njegovu igru, već se može reći da mu je ova poslednja sezona bila na možda i najvećem nivou po kvalitetu igre. Već sutra od 21 čas na Ataturku u Istanbulu biće u prilici da čitavu jednu epohu na Etihadu kruniše tripletom i istorijskom trofejom elitnog takmičenja.

Sa druge strane, hrvatski vezista će krunisati neverovatnu karijeru odlakom u redove još jednog evropskog velikana i biti u prilici da prvi put sarađuje sa Đozepom Gvardiolom. Iako gotovo nigde nije bio glavni igrač, Hrvat je uspevao da pronađe važnu ulogu u rotaciji u svakom klubu i sa svakim trenerom sa kojim je sarađivao. Tako je u Interu imao 97 nastupa za tri sezone, u Realu 109 za isto vreme, a u Čelsiju 221 tokom pet sezona. Niko nema dilemu da će svoju fudbalsku klasu potvrditi i u saradnji sa sjajnim katalonskim strategom.

Gundogan je profesionalni fudbal zaigrao drugom timu Bohuma u sezoni 2008/2009, a veliku pažnju evropske i svetske javnosti skrenuo u Borusiji Dortmund između 2011. i 2016. godine. Mančester Siti je nemačkog vezistu turskog porekla u julu 2016. platio 27.000.000 evra. Tada je bio na korak od prelaska baš u Barselonu. Sada će kao slobodan igrač stići na Nou Kamp.


tagovi

Mateo KovačićIlkaj GundoganLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara