(© FC Barcelona)
(© FC Barcelona)

Barsin najveći projekat potpisao do 2026, a onda će još jednom

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 15:08

Lamin Džamal u društvu igrača čija otkupna klauzula se piše sa devet nula

Tinejdžer na sedmom nebu, a sad se njegova vrednost piše sa devet nula. Toliko je Lamin Džamal oduševio javnost na Pirinejskom poluostrvu da je Barselona rešila što pre da ga veže novim ugovorom i pre nekoliko sedmica promovisan plan ozvaničila. Krilni napadač, jedan od najuzbudljivijih u Primeri, potpisao je za Katalonce do 2026.

Tom prilikom je otkupna kaluzula postavljena na ravno 1.000.000.000 evra, koliko će morati da plati neki klub ukoliko bude želeo da ga dovede. Nije realno, ali je na ovaj način 16-godišnji fudbaler ušao u društvo Pedrija, Gavija i Ansua Fatija (u međuvremenu pozajmljenog Brajtonu) koje je Barsa procenila takođe na milijardu evra. Po talentu i načinu na koji utiče na igre i rezultate deluje da bi mogao da bude u njihovom rangu.

Izabrane vesti

Razlog što je prvak Španije oročio ugovor do juna 2026. jeste u godinama Lamina Džamala. Tog leta će postati punoletan (napuniće 18 godina 13. juna 2026) i onda će ugovor biti produžen do 2030. Tek da se niko od navijača ne brine.

U međuvremenu, Džamal oduševljava publiku. Proletos je debitivao, ove sezone mu trener Ćavi daje sve više minuta kad i ako ne računa na Rafinju, ovaj to vraća prodorima i asistencijama (ima ih dve), stigao je i da debituje za seniorsku reprezentaciju Španije i postigne gol na gostovanju Gruziji, pojavio se i na meču Lige šampiona sa Antverpenom...

Sve nagoveštava lepu karijeru.




tagovi

BarselonaLamin Džamal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara