Moriba i Vajnaldum (Foto: AFP)
Moriba i Vajnaldum (Foto: AFP)

Barsin tinejdžer zatvorio Vajnaldumu vrata Nou Kampa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 11:50

Ilaiš Moriba partijama u prethodnim nedeljama naterao Katalonce da se ohlade od Holanđanina

Kada je letos stigao na Nou Kamp, jedan od zahteva Ronalda Kumana Barseloninoj upravi bio je da mu dovedu Žoržinja Vajnalduma. Holanđanin je, upoznat sa njegovim kvalitetima u reprezentaciji, uvideo da mu je u veznom redu potreban igrač Vajnaldumovog profila. Olakšavajuća okolnost bila je i to što je 30-godišnji vezista ušao u poslednju godinu ugovora, zbog čega obeštećenje nije bi bilo visoko, ali uzalud, Barselona zbog finansijske situacije nije bila u mogućnosti da ulaže u pojačanja, te je akcija stopirana. Nekoliko meseci kasnije, Vajnaldumov transfer gotovo da nije opcija za katalonski tim.

Pošto mu je do isteka ugovora sa Liverpulom ostalo još tri i po meseca, Vajnaldum bi već sada mogao da pregovara sa čelnicima Barselone i na leto stigne bez obeštećenja. Naravno, morala bi Barselona da ponudi Điniju ozbiljan ugovor, posebno jer bi mu to verovatno bio poslednji veliki u njegovoj karijeri, ali finansije nisu razlog zbog kojeg su se Katalonci ohladili od holandskog veziste.

Izabrane vesti

Razlog leži u 18-godišnjem Ilaišu Moribi, koji je na prethodnih utakmicama naterao Barselonu da prioritete preusmeri ka jačanju odbrane i napada. Na ligaškom debiju protiv Alavesa upisao je asistenciju, zatim još jednu u pobedi nad Seviljom, da bi u prethodnom kolu protiv Osasune postigao i prvenac.

Za svega dva meseca otkako je priključen prvom timu Ilaiš je demonstrirao da poseduje većinu kvaliteta koje je Kuman tražio u Vajnaldumu, uz dodatne vrline kao što su razumevanje Barselonine igre (polaznik La Masije), tehnička obučenost i pre svega godine, jer pred njim su sezone i sezone seniorskog fudbala, dok Žoržinjo polako ulazi u četvrtu deceniju života.

U Liverpulu zasad nema pomaka oko produžetka ugovora. Vajnaldum na stolu ima ponudu Redsa, ali je rekao da će odluku doneti tek na kraju sezone. Međutim, kako i Inter, a sada i Barselona, polako odustaju od Holanđanina, na kraju bi ipak mogao da ostane na Enfildu. Jirgen Klop ga ceni, ove sezone je uz Mohameda Salaha odigrao najviše utakmica (39), a u sredu je čak poneo i kapitensku traku protiv Lajpciga.


tagovi

Žoržinjo VajnaldumIlas MoribaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara