Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Barsin veliki previd: Odbila Vlahovića za 12.000.000, pa zvala kada je koštao 80.000.000 i dovela - Depaja

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 13:17

A to je bio potpuni promašaj…

Pogreši svako, to nije spor. I primera je milion. Od toga da je Arsenal zvao Zlatana Ibrahimovića samo na probu ili da je Žoze Murinjo dozvolio Kevinu de Brujneu da ode iz Čelsija… Dešava se. Ali sve te greške imaju i svoje posledice, a čini se da je uzrok sadašnje finansijske situacije u Barseloni i taj što su na stadionu Kamp Nou jednostavno previše promašivali sa pojačanjima.

U prilog toj tezi i tvrdnja oca Bojana Krkića, Bojana Krkića seniora, koji je u programu “El Bar” na radio stanici Kadena Ser ispričao kako je Blaugrana mogla da za male novce uzme Dušana Vlahovića. To su još bila srećna vremena u katalonskom klubu i onda su u Barsi procenili da Vlahović nije kalibar za njih. Kasnije su zvali opet, tada nisu imali novca. I uzeli su Memfisa Depaja, koji se ispostavio kao potpuni promašaj.

Izabrane vesti

No, krenimo redom…

Vlahović je mogao da potpiše za Barselonu. Ja sam intervenisao još dok je divno igrao za B tim Fjorentine. Već je debitovao i za prvi tim i postigao gol”, seća se Krkić, koji je sve do 2020. godine radio kao skaut Barselone.

Baš u to vreme je i preporučio Vlahovića.

Poznajem Vlahovićevog menadžera, Srbin je, moj prijatelj. Seli smo i sa predstavnicima Barselone. U tom trenutku za transfer su tražili 12.000000 evra. Trener je bio Ronald Kuman. Ali u sportskom sektoru su porocenili da Vlahović nije velika stvar, da ni u budućnosti neće dostići nivo potreban za Barselonu. Odbili su”, premotava film Krkić.

Međutim, nije to bio poslednji kontakt. Narednog leta, 2021. godine, Barsi je ustrebao napadač. Međutim, tad je već bilo kasno..

Kada je počeo da daje golove u pregovore su ušli svi evropski velikani, uključujući i Barselonu sa Mateom Alemanijem na čelu. Ali tada je već vredeo 80.000.000 evra”.

Tog leta Barselona je bez obeštećenja dovela Memfisa Depaja. On je u međuvremenu za svega 3.000.000 otišao u Atletiko. Fjorentina je uspela da Vlahovića zadrži još jednu sezonu, ali onda je od Juventusa i dobila tih 80.000.000. Fiksno 70.000.000, sa bonusima je ta suma već premašila ovu prvu.


tagovi

Dušan VlahovićBojan Krkić

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara