Nou Kamp (©Shutterstock)
Nou Kamp (©Shutterstock)

Barsina katastrofa za 18 meseci: Za četvoricu trenera 33.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 13:15

Katalonci dužni Valverdeu, Setjenu, Kumanu, a plaćaće sad i Ćavija

Davi se Barselona u dugovima. Dubina ambisa je takva da je letos Lionel Mesi morao da ode, nije bilo te finansijske gimnastike na Nou Kampu uz pomoć koje je mogao da ostane u klubu u kojem je ponikao, prohodao, dotakao zvezde i postao najveći igrač sveta.

A, kako i ne bi bila dubioza tolika kada na današnji dan Barselona ima u saldu 33.000.000 evra koja mora još da isplati bivšim trenerima i unapred je zadužena za platu novom!

Izabrane vesti

Pogrešne procene kada su u pitanju treneri nisu Barselonu koštali samo trofeja, teških poraza u Ligi šampiona, nego i miliona evra. I to je sve finansijski debakl koji je počeo da se pravi od januara 2020. godine, kada je otkaz dobio Ernesto Valverde. Njemu je Barsa još dužna 11.000.000 evra i to je čak oprostio klubu poslednju godinu ugovora, samim tim i solidan novac.

Posle Valverdea na klupu katalonskog giganta seo je Kike Setjen. Ako uprava kluba nije bila zadovoljna učinkom njegovog prethodnika, šta tek reći za Setjenov period. Poraz u Ligi šampiona od Bajerna 8:2 ostaće njegova lična karta zauvek. Svega šest meseci je Kike potrajao u Barsi, pa mu je klub ostao dužan 4.000.000 evra na rastanku.

Ronald Kuman je došao u avgustu prošle godine i ostao je šef struke Barselone do pre nekoliko dana. Ko je i kako procenio da je on pravi čovek za klub, to je sad manje važno, ali neko je baš bio ubeđen u Kumanove kvalitete, pošto mu je dao takav ugovor da će Barselona sad posle otkaza morati da mu plati još 13.000.000 evra. I to 7.200.000 po ugovoru i 5.800.000 po klauzuli o prevremenom raskidu.

I sada je za novog šefa struke izabran Ćavi Ernandez, koji je već ugovorom „zarobio“ 5.000.000 evra u budžetu Barselone.

Sve kad sa sabere, od januara do danas Barsa je napravila takav karambol sa trenerima da im je još dužna ukupno 33.000.000 evra. Sad samo boga da mole da je Ćavi pravi čarobnjak i da će na klupi ostati duži period, da ne moraju i njemu „sutra“ da uručuju otkaz...


tagovi

BarselonaKike SetjenErnesto ValverdeRonald KumanĆaviPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara