Barsina kocka sa El Tigreom: Ako se ispostavi kao pogodak može da bude slamka spasa, u suprotnom...

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 17:16

Laporta kao da je zaigrao na sve ili ništa

Da je sve utanačeno i praktično potpisano, Globo je objavio još pre četiri dana. Danas se oglasila Barselona i samo potvrdila: jedan od najtalentovanijih napadača sveta - Vitor Roke (18), novi je član katalonskog velikana.

Kada su uslovi u pitanju nema velike razlike između onoga što je u subotu pisao Globo i onoga što danas javljaju španski mediji. Mundo deportivo tvrdi da će fiksni deo obeštećenja iznositi 30.000.000 evra, odnosno da bi Atletiko Paranense kroz bonuse mogao da inkasira čak 31.000.000.

Izabrane vesti

Zanimljivo da brazilska TV mreža ostaje pri svojim informacijama da će Barselona na tih 61.000.000 evra morati da plati i dodatnih 13.000.000 za raznorazne takse i poreze, što vrednost čitavog posla podiže na onih 74.000.000, koliko se pominjalo pre nekoliko dana.

Ono što predstavlja ozbiljnu razliku u odnosu na tu prvu vest Globa jesu procenti. Brazilci su u prvi mah tvrdili da su zadržali 20 odsto ekonomskih prava na igrača, a izgleda da se ipak radi o 20 odsto koje će dobiti od profita Barselona od eventualnog narednog transfera.

U prevodu, Paranense se ništa neće pitati oko nekih budućih pregovora sa trećom stranom...

Kada su u pitanju bonusi teški 31.000.000 evra katalonski Mundo ih je raščlanio u četiri kategorije. Dakle, da bi Brazilci mogli da se nadaju punoj cifri potrebno je da Vitor Roke odigra makar 60 odsto utakmica kao starter. Druga stavka tiče se postignutih golova (nije objavljen potreban broj pogodaka da bi klauzula bila aktivirana), treća će zavisiti od osvojenih titula u dresu Barselone i četvrta se tiče Zlatne lopte - ulaska među trojicu kandidata i osvajanja iste.

Momak čiji je nadimak Tigar ostaje sigurno u domovini do janaura, a možda i do idućeg leta. Sve zavisi od toga kada će se steći uslovi da ga Barselona registruje...

Na kraju, da pojasnimo po ko zna koji put - Barsa trenutno nema problem da izdvoji veliki novac za obeštećenje, već se muči sa smanjivanjem budžeta za plate koji treba da uskladi s pravilima španske La lige.

Bilo kako bilo, radi se o ozbiljnoj kocki, imajući u vidu u kakvim je dugovima klub. Ako se Roke ispostavi kao pun pogodak, mogao bi možda da bude i slamka spasa.

Ali ako ne bude tako...


tagovi

Vitor RokeLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara